Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC
Mozda, prosto, ni oni vas ne mogu vise da gledaju. Rasistima i rasizmu nema mesta na ovom Forumu. Smatrajte se upozorenim. Tacka.
Sup.Mod.
|
Rasista? Upozoren? Da li mi to uskracujete slobodu govora?
I kako sam ja to rasista ako sam rekao da ne mogu da ih gledam vise? Nisam mislio da globalizujem crnu rasu, ali ogromna vecina crnaca je bilo ili je u kriminalnim radnjama. Svakog vikenda se u Chicagu dese po min 5 ubistava ali vise ne samo na South-u koji je crnacki geto, vec u centru grada, i svih 5 su umesani crnci. Gospodine moderatoru, udjite u Red line metro i provozajte se par stanica, pokusajte da udjete u McDonald na Grand-u ili na State St, prosetajete "uvece" oko 8 ulicom Throndale (North), ili posetite severni deo zvan Uptown.Pa mi kazite sta vidite i kako bi ste sve to nazvali.
Niti sam rasista niti govorim recima rasizma i mrznje samo kazem onako kako jeste. Boja koze me ne zanima.
U koliko je problem sto sam upotrebio rec crnac (nije da sam upotrebio onu ruznu rec) a ne afroamerikanac i ako time krsim pravila ovog foruma ja se izvinjavam- nece se ponoviti.
Ne znam kako da kazem direktno sa kim od Amerikanaca nisam kompaktibilan a znamo da je Amerika zemlja doseljenika. Tako da moram da kazem direktno. Ne znam zasto nisam opomenut onda kada sam pisao da se treba drzati podalje od nasih ljudi ovde u Americi na nekoj prosloj temi, gde su i 5 postova ispod mene ljudi dodavali svoja iskustva i zakljucke slicne mom? Zar nisam tu rasista ili nacionalista? Zar nismo svi na Balkanu neki rasisti, homofobi, nacionalisti, sovinisti itd? Nikada nisi rekao nista od: "Radim ko crnac","Imas boju ko Rumun", "Bezi bre cigane jedan", "Nemoj da si pe**r" itd itd? Ili opomenes svakoga koga cujes da to kaze.
Nije mi bila namera da vredjam crnu rasu eto ukratko.
Sve u svemu pazicu da ne globalizujem.
2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX
25. Maj - poslat DS-260
27. Decembar - Zakazan lekarski
12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI
13. Januar - Vize u pasosu
04. Mart -

Off we go!