Vanja,
1. Potvrda od suda ti treba, dakle da nisi osuđivana, tj. da se protiv tebe ne vode procesi (isključeni su saobraćajni). Od policije bi tražila potvrdu da nisi hapšena, ali to (ako me pamćenje ne izdaje) ni ne traže. Možda da nazoveš ambasadu? ...mada ja to prvi put cujem sad.... Ja sam to video na nekim matorim papirima na netu na nekom ruskom sajtu, ali ja kad sam dobio II kovertu, tražili su samo jedan, a to je taj od suda.
2. Samo se javiš na jednu od tri adrese. Ja mislim da ni knjižicu nisam nosio. Znaju ti godište, pa ti jednostavno nalupaju sve injekcije koje idu tvom uzrastu (pogledaju samo ramena da li su ti se primile BSZ i ekipa il' treba opet). Mene je Centar za Imigraciju slao u kliniku ili gde već, tamo su mi samo roknuli 2 i rekli "vozi". :-D (i da, spremi kintu, vakcine koštaju....)
Dokumenta od lekara su ti u zapečaćenoj koverti, nemaš pojma šta je (sve) u njima. :-)
Mada.... posto imas specifičan slučaj (ovo gore se odnosilo na sve ostale ;-) ), kontam da samo poneseš šta imaš i kažeš im odmah tamo kad dođeš i prijavljuješ se (popunjavaš obrazac o sebi), pa će ti oni već reći da li treba da ideš negde ili ne. Ali, naravno, ti ćeš se spremiti i za gorenavedenu opciju, ne sumnjam... ;-)
Zahvaljujem... ;-)
|