Cikago je divan grad, ljudi su sjajni, a najvece bogatstvo svakog grada jesu ljudi! Cikago je grad u koji dolaze ljudi iz celog sveta, to je ono sto ga cini, po meni, sjajnim gradom za zivot, uz sve njegove mane kojih svakako da ima..
Da predjemo na bezbednost naselja u Cikagu. Nacelno, bezbednija naselja su na severu grada, dok je jug poznat kao dosta nebezbedan. Zivela sam u Uptown-u, meni se taj deo grada bas dopada, nije najsigurniji to moram da kazem, ali ono sto je zanimljivo i sto se meni dopalo u Uptown-u je upravo ta raznolikost koje se ovde neki groze. Trenutno zivim u naselju koje se zove Lincoln Square, to je prilicno bezbedno naselje, deo Ravenswood-a koji je takodje bezbedan (recimo u Ravenswood-u zivi gradonacelnik). Takodje sam zivela na jugu, blizu aerodroma Midway. Archer Heights je naselje koje dosta podseca na predgradje, uglavnom su kuce i dosta je bezbedno, pogotovo ako uzmemo u obzir da je na jugu (dakle nije bas tako crno-belo). To je ok, porodicno naselje, nije toliko skupo kao neka naselja na severu, ali meni se najmanje dopalo jer sem kuca i prodavnica nema nista drugo, ali ja sam tip koji voli grad i dinamiku koju jedan veliki grad pruza, ovo kao sto rekoh vise lici na predgradje te mi zbog toga ovaj deo grada nije narocito prijao.
Lakeview, Lincoln Park, Ravenswood, Lincoln Square, North Center, Bucktown, Wicker Park, Roscoe Village, Albany Park, Old Town, pa i Logan Square i mislim i Edgewater spadaju u sigurne delove (sigurno sam jos neka naselja propustila da nabrojim ovde).
Sto se tice banovanja sa foruma zbog polemike koja se ranije povela na ovoj temi, potpuno podrzavam moderatora, i hvala mu na tome. Smatram da ne treba da postoji tolerancija za ljude rasistickih i fasistickih stavova!
|