Tema: Dv-2019
View Single Post
Staro 03.11.2017, 16:42
svetlana33 svetlana33 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 12.10.2016
US lokacija: ???
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Svenson Prikaz poruke
Pogledao sam različite izjave i članke vezane za ovu temu. Koliko sam shvatio, akcenat je na ukidanje "chain immigration" i favorizovanje onih koji se useljavaju porodično. Ranije je bilo reči o tome da će se ukinuti mogućnost da vlasnici GC mogu da pozovu bliske rođake. Mislim da je cela priča vezana za ukidanje tih mogućnosti, pošto je, pkako tvrde, osoba koja je počinila teroristički napad u NYC, ušla preko DV Lottery, a preko nje (što je važnije) je, navodno, još 23 osobe dobilo GC. O ukidanju ovakvog načina dobijanja GC je ranije bilo reči, a sada je tome dodata i DV Lottery.
Da li sledi ukidanje Lutrije? Mislim da ne.
Nažalost,ne bih se složila u potpunosti s navedenim. Predložena samo merit based imigracija označava kraj za većinu nas koji pokušavamo doći u USA sa našim svedodžbama, ili diplomama koje znače " zero "(dakle one koje nisu prirodne znanosti ), niti imamo neka specijalna iskustva ili employability skills required. Jedino što ljude s ovih prostora malko spašava jest jezik koji poznajemo bolje od većine uobičajenih tražitelja zelene karte. Razvijenije zemlje kao i naši visoko edukovani inžinjeri ne traže novi život preko bare u tolikoj meri, jer su traženi i preko kućnog praga.
Godine kao diskrimanatorni faktor također postaju otegotna okolnost.
Naravno Trump to zamata u celofan većine koja ulazi familijarnim putem, ali to je po meni tek "izvlačenje".
Međutim ova odluka bi bila ili će biti svakako pogubna i po meni opasno
moguća.
citiram "The merit-based system will select immigrants based on education, skills, work experience, language proficiency and age. The main argument for a merit-based system is that it favours immigrants who being skilled are in a position to contribute to the American economy. Low-skilled immigrants bring wages down and get more out of the economy than contributing to it.

The merit-based system helps Silicon Valley which looks for highly educated work .."
Reply With Quote