@Mikle/Vanja:
Pa da, na to sam ja i mislio. Izučavao sam ja svoju vizu, video sam ja šta piše na njoj (čak mislim da sam
negde na blogu to naveo), ali....
Kad sam stigao, dobio sam pored vize odmah tzv. A# broj, iliti alien ID. Kad sam zvao USCIS (ili koga već), i ukucao taj broj, još nisam ni bio u sistemu! Par dana nakon sletanja, kad su mi napisali broj pored vize... :-(
U svakom slučaju, sa tim ti ne možeš ništa legalno, jer ti je to ko zelena karta: ima svoj A# i ništa više. Da, unosiš i to na aplikaciji za posao, ali kao što je Mikle lepo rekao: nije stigao SSN, tako da legalno ne možeš Bog zna šta... :-(
Predlažem da oni sa vizom u pasošu pročitaju celu kategoriju
Lutrija na blogu, jer sam ja imao prilično specifičnu situaciju: ušao sam u zemlju 3 dana pred "istek" vize, te me je žena u Social Security Administration cimala da mi je pasoš istekao (wtf?!). Morao sam da čekam zelenu kartu da bih aplicirao za SSN. A to sve zato što mi SSN nije stigao iako piše da treba. :-(
Dakle, ako nekome viza u pasošu nije istekla (ili ne naleti na debila), kontam da bi sa tim pasošem (i vizom) mogao odmah da se traži SSN (možda posle par dana, čisto da uđeš u sistem, ili šta već) pa da stigne za 7 dana i odmah da se traži posao sa pasošem i SSNom, a zelena kad stigne, stigne. A# i tako već imaš. Oni ti daju formular, ne gledaju ti kartice.*;-)
Mislim da je ovo najbolji predlog koji se može dati svežim dobitnicima koji su u žurbi. ;-)