View Single Post
Staro 28.11.2017, 06:54
ntoddmusic ntoddmusic je offline
Član

Datum prijave: 27.11.2017
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Katleja Liki Prikaz poruke
Mogu Vam reci za J1 vizu. Ne mozete je dobiti, jer niste student u redovnom statusu. Cak i da ispunjavate sve uslove (redovan status i polozeni ispiti), ne znaci da biste je automatski dobili, jer to sve zavisi od procjene Konzula, da li ste Vi potencijalna osoba koja bi ostala u Americi i poslije programa.
Sto se tice poslova koji studenti mogu da obavljaju, tu postoji ogranicenje, a jedna od njih je da ne mogu voziti kamione. Studenti rade u oblasti turizma. Takodje, ovog ljeta je promijenjen zakon na federalnom nivou i studenti sa J1 vizom ne mogu dobiti vozacku dozvolu na 5 godina, jedino ako u nekoj poslovnici nisu upoznati sa tim. Ranije su studenti mogli dobiti vozacku dozvolu u 5 drzava, medju kojima je bio Masacustes i Aljaska.
SSN koji se dobija uz J1 vizu je sa ogranicenjem i mozete ga koristiti samo u vremenu trajanja radnog dijela J1 vize.
Za ovu drugu vizu, nisam upucena.
Hvala puno na odgovoru.
Steta, bas sam zeleo da odem u USA i radim nesto poput trucking-a.Znao sam da su ranije isli ali ja sam tad imao dobar posao i nisam morao da napustam iako mi je i tada bila velika zelja da vozim kamione po Americi.To bi mi bio kao neki ostvaren san..Inace volim da vozim, uzivam u tome i uzput je lepo placeno.Steta zaista, mozda probam zelenu lutriju i skoro sam tek cuo za to kad vidim, istekla prijava vec nedelju dana.Bolje da nisam ni vido
Reply With Quote