a da zaboravih da se osvrnem na dreamers koment u vezi dobijanja bilo ''kakvog'' posla -u pravu si narocito kad si pravilno primetio da su takvi poslovi iskljucivo ''rezervisani''za ljude koje su ''tamnije '' puti - kao sto sam komentarisao gore -u NY- ilegalci placaju da ih zaposle -neki prodju neverovatno dobro -recimo uspeju da se ubace kao dormeni u nekoj zgradi -tu je plata oko 20 dolara na sat -tako da je to tajna (jedna od njih)zasto takve poslove rade bas ''oni'' a ne ''mi''-ne bih preporucio da neko sa GC ide na tu kombinaciju ali ako mora onda se GC/SSN i nespominje -tek kasnije to moze da se upotrebi kao ''joker''-mala anegdota -ortak nadje posao u restoranu u kome je jedini ''legalan'' ali to nije rekao vlasnicima - svi su od kuvara do menadzera bili ''ilegales''-naravno on se pravio lud i nije rekao da ima papire -rekao da je ilegalno tu iz Rusije kod rodjaka itd -ukratko ofarbo ih jer ga drugacije ne bi primili -al pazi sad -tu su neku devojku napastvovali (nije doslo do najgoreg na srecu)-i ona prijavi restoran imigracionom i ovi naprave ''raid''- upadnu ko u filmovima itd -svi krenu u bezaniju osim ovog naseg Dorcolca koji onako mrtav ladan vadi state ID -naravno sutnili ga sledeci dan+ ga optuzili da je on zvao muriju.dreamers ameri imaju izraz ''don't get mad get even''-ti imas dobar posao koliko sam ukapirao i koristi to -gledaj da napravis kontakte u usa ,kanadi recimo ili cak evropi -americko iskustvo i diploma piju vode svuda i taman ti presedne ovde odes u evropu gde je ipak malo lakse da se dise ili se vrati su srbiju i radis ''outsourcing'' iz usa za srbiju kad dobijes drzavljanstvo -paralelno mozes da kroz svoje veze ovde napravis neki slican biznis i mogucnost za svoju zenu da ti pomaze ili cak preuzme taj ''side business'' i da ga vodi i placa takse itd kao da ' radi za nekog drugog-drugim recima koristi taj posao za sopstvenu promociju .
Last edited by Zana; 29.01.2009 at 08:46.
Razlog: Reklamiranje deleted
|