View Single Post
Staro 03.03.2018, 12:29
R_KuC R_KuC je offline
Član

Datum prijave: 08.04.2017
US lokacija: Austin, Texas
YU lokacija: Kragujevac, Srbija
Nepromenjeno

Drugari,
čitam šta se kome ne dopada u US. Naravno razumem sve to. Ja još nisam otišao, nadam se tome uskoro.
Najbitniji je razlog za odlazak, DOBAR RAZLOG.
(Tipa imaš 30+ godina, završio si srednju medicinsku, diplomirao si hemiju, preživljavaš sa 15000 hiljada mesečno (platiš stan, telefon, net kradeš od komšije i najbolju hranu za 6000/m), jer ne možeš da se zaposliš u struci. Nemaš 4K TV; nemaš komp mlađi od 12 godina, telefon od 4 godine; na odmor odeš do gradskog parka; par puta godišnje da vidiš roditelje (nemaš novca i vremena za putovanje od 100km) i sl. Meni lično je to dovoljan i dobar razlog za emigraciju). Molim vas ne zamerite na prikazu mog stanja u SRB. :/
Dakle, onaj ko nema dobrih razloga da ostane, ima baš dobrih da ode.
Super je da pročitamo vaša iskustva i mišljenja o životu u US, šta vam se sviđa, a šta ne i evenutalni razlog zašto ste (ili biste) otišli; ali mislim da je kranje neumesno da se poredi život tamo i ovde. Nekom je ovde dovoljno dobro, nekome tamo. Neko ima dobrih razloga što je ovde, neko tamo.
Da sumiram krajnje je koristan komentar tipa - ovde ne valja to i to, ili - ne sviđa mi se to; ali ne i tipa - ovde ne valja to, bolje je u SRB i raspredanje zašto je bolje u SRB. Ili pak obrnuto.

Last edited by R_KuC; 03.03.2018 at 12:39.
Reply With Quote