View Single Post
Staro 04.03.2018, 14:52
Dukeduki Dukeduki je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2016
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad
Smile

[quote=chicagopn;70780]Mislim da bi se mogla otvoriti velika diskusija da li je bolje u Americi nego u Srbiji ili Balkanu posto je odprilike to isto (mislim srbija i balkan)

Svi znamo da je ekonomski i finansiski Amerika daleko jaca od Srbije u to nema sumnje, ali ajde da stavimo to na neku vagu sa jedne strane ekonomiju i finansije a sa druge strane ZIVOT bogami bi se klackala ta vaga,sta gubis i zaobolazite
Vozicete auto koji ste mogli samo da sanjate u Srbiji
Kupicete prvu kucu ili stan vasim radom, trudom i mukom
kupicete zeni auto koji ona voli ,a ne koji je najjeftiniji
oticice t

To je taj Americki san onako po povrsini vode ,tako to izgleda kad nekom odprilike date sliku zivota u Americi,ono sto je ispod povrsine znate samo vi sami, a ostali mogu da naslute, razne nemani i azdaje koje vam se namecu iz dana u dan, ovo pogotovo vazi za osobe koje krenu u kupovini onog prvog auta ,kupovini one kuce, kupovini zeninog auta ,kupovini kamiona ,kupovini drugog auta ,kupovina druge kuce ,banke,saobracajke, bolnice ,osiguranja,advokata ,colection agency i jos mnogo tih azdaja.....

obrisam sam deo citiranog komentara da smanjim post, da ne bude prevelika poruka...
odgovor nije ni vezan za istu ... vec za opstu temu...
svako od nas je razlicit... prva podela je da je neko tip osobe koja radi za platu a neko tip osobe koja radi za profit... samim tim pogled na svet i kako on funkcionise i misljenje o niemu se razlikuju... neko je puno putovao, upoznao mnoge zemlje a neko nije izasao dalje od granica svoje zemlje ili cak 100 km od mesta gde je rodjen.
zamislite sad kako tako razlicite osobe mogu da daju skroz razlicito misljenje o jednoj istoj temi...
na sve to, svi smo mi razlicitog mentalnog sklopa.. nekome je nesto izazov a nekome prepreka i problem.
kazu da sit gladnome ne veruje, ja mislim da je to i ovde tako, necini razlozi i slika su samo neciji, ne moraju biti i vasi. Zivot i u SAD i u Srbiji i regionu nosi sa sobom sve sto zivot nosi.Po meni ako vi zelite da vas zivot ima dobri pricu , gradite je tamo gde zelite, ako ne ide kako ste zamislili, menjajte to , ne odustajte, ovaj zivot nema reprizu a itekako je robija bilo gde da ste ako niste zadovoljni i ne menjate to.
Reply With Quote