View Single Post
Staro 05.03.2018, 02:28
Molokai Molokai je offline
Član

Datum prijave: 13.09.2016
Nepromenjeno

Da li se neko vratio?
Ja ne znam licno nikog ko se vratio iz USA u Srbiju, osim onih koji su isli na W&T program. Pa se mnogi i pokajali, jer ne mogu ponovo da idu. Ne mislim da je Srbija toliko losa, ali svako ko je otisao preko da zivi, stavi na vagu i vidi sta dobija a sta gubi. Mislim da nikada vise ljudi nije bezalo iz Srbije nego danas, i da svi mi koji imamo neke EU pasose ili Green Card trebamo da budemo srecni sto imamo izbor da biramo gde cemo da zivimo, i sto ako iz nekog razloga ne mozemo ili ne zelimo da idemo preko sada, mozemo to da uradimo bilo kada, cak i za deset godina. Normalno je da se ljudima ne dopada gomila stvari u USA, kao stose ne dopada ni u Srbiji ili bilo gde drugde na svetu. Lako je kada imas zagarantovanu kartu u dzepu (Green Card/EU Passport), a tesko je kada nemas nista i boris se u Srbiji, a najvise od svega zelis da odes negde preko!

Kada vec imas opciju da biras gde ces da zivis onda idu poredjenja gde je bolje. Ja kao neko ko ima EU pasos i koji sam ziveo u par EU zemalja (trenutno sam u Londonu), pravim stalno poredjenje i pitam se gde cu biti za par ili deset godina.
Markos je pomenuo na ovoj temi kako bi menjao Green Card za EU pasos i ziveo u Nemackoj ili Norveskoj, ja da mogu ja bih otisao u USA. Treba uzeti u obzir najbitniji faktor a to je jezik, ko ga ne zna i treba da ga uci izpocetka, daleko je lakse snaci se na engleskom govornom podrucju.
Reply With Quote