View Single Post
Staro 05.03.2018, 10:41
Ggaga Ggaga je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.05.2017
US lokacija: Washington DC
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Pokusala sam svojevremeno na drugoj temi da pokrenem ovakvu raspravu ali se nije "primila".Drago mi je da ovde jeste.
Ono sto sam ja shvatila u vezi sa imigracijom od kako smo izvuceni za GC je da je svaka situacija individualna, da argumenata ima i na jednoj i na drugoj strani a da je konacna odluka duboko subjektivna negde u nama iznedrena na bazi beskonacnog broja faktora koji cine nase ukupno zivotno iskustvo. Npr. mi idemo iz Srbije i napustamo materijalno veoma komforan zivot jer nas smaraju mnoge druge stvari prvenstveno mentalitet, ljudi, nemoral, neistina, silikonska usta i istetovirane obrve...da ne nabrajam. Sa druge strane znam mnoge ljude ovde koji takodje zive finansijski veoma dobro i uspevaju da se izoluju od takvih pojava i zive u svojim mini komunama/balonima sa sebi slicnim ljudima i obilato koriste prednosti Srbije/Beograda ( jeftin i kvalitetan kulturan zivot, dobri klubovi, dobra i jeftina hrana, priroda Srbije, lepa putovanja i sl...). Stavise znam i ljude koji su se nakon 20 god zivota u USA vratili ovde pre par meseci jer im je dosadila ta korporativna amerika, jurnjava za parama, zele da vise imaju slobodnog vremena, rade nesto za svoju dusu (samo da napomenem da su ovi poslednji zaradili novac i moze im se ). Elem svako ima svoj mid life crisis:-)i svako donosi odluke za sebe. Sbog svega toga nemam nista protiv da svako kaze svoje misljenje bilo ono za ili protiv Amerike i nikog ne treba ucutkivati dokle god svi obrazloze svoje misljenje cinjenicama i ne govore neistinu.Svacije iskustvo nekome mozet biti zlata vredno.

Pozdrav i ziveli!
ps. meni je ova prica sa USA kao neka roller coster avantura i draze mi je da se vratim odande ili odem na neko trece mesto ako mi se ne svidja nego da provedem ceo zivot na jednom mestu i to u Srbiji
Reply With Quote