Citat:
Prvobitno poslao korisnik PM2018
Zdravo decki!!!
Samo nie Makedoncite nekako ne sme aktivni na forumot 
I jas kako Makica mislam deka ovde na forumot ima mnogu informaci sto mozat da pomozat okolku cela procedura i na sekoe prasanje mozite da dobiete odgovor.
Nemislam nisto loso vo vrska so viber grupata sekoj si ima svoe pravo da odberi na kakov nacin ke se informira, no sakam da potenciram deka ako sekoj od vas pisi ovde za iskustvoto sto go imal na intervju i vo cela procedura ke mozi da pomozi na site ostanati clenovi na forumot a najmnogu na tie sto doprva ke bidat izvleceni i nema da znat kakva e procedurata i sto ponatamu. Se nadevam deka nekoj od vas sto ste na viber grupata ke me svati sto sakam da kazam i ke se prikluci so mene da mu olesnime na site makedonci sto se vo forumot a sakaat da postavat prasanje da mu pomognime.
Inace jas i mojot soprug kako sto pisav i pred nekolku meseci sme izvleceni so brojce 17xxx i konecno dojde denot koga ne zakazaja za intervju  Na intervju sme na pocetokot na Maj i sega pocnuva periodot na pribiranje na dokumntacijata. Nie odime preku agencija i nasiot agent ni rece da ne brzame mnogu so dokumentite deka ima vreme i ne upati toa da go pravime poslem veligden znaci negde vo sredinata na april. Edinstveno sto sega se angaziravme e da ja zemime garancijata od garantot vo Amerika i listata na vakcini...oti ovie dokumenit nekako najkomplicirano se dobivaat 
Se izvinuvam za dolgiot post i Vi prakam sreka na site sto veke se zakazani na intervju i tie sto cekaat   
|
Drago mi je da ste dobili vec datum Intervjua,Puno srece vam zelim  Intervjuu je samo formalnost,nemate razloga za strah  Ovde su sva moguca iskustva,i tako je lepo sve objasnjeno samo treba da se cita. Svi clanovi su se potrudili da nam prenesu svoja iskustva koja su prosli,i hvala im na tome. Vama Srecno na Intervjuu 
Case Number : 2018EU000091**
DS 260 poslat 30 Maja 2017.
Lekarski pregled : 01.02.2018.
Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart)
My Greeeeen Day : 12.Mart 2018.
Viza u Pasosu : 16.Mart 2018.
Landed in Boston 26.06.2018.
|