View Single Post
Staro 31.01.2009, 14:31
kolja kolja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.05.2008
Nepromenjeno

bravo lucky - to se neke anegodte iz zivota ovde -Bibi molim te nemoj da se plasis -vec sam rekao nekoliko puta - nema predaje -uspecemo ali je ovo daleko od idealnog drustva -nije svajcarska -ovde je sve novac i ti si nekome prilika da zaradi i nista drugo -to ti je kapitalizam + sve je ok dok je ekonomija super ali ako krenu kola nadole kao sada onda stvari odlaze u ''rat shit '' veoma brzo -cillje je da se snadjes brzo i da sto brze imas neku lovu koja ti stize - onda polako pocnes da pravis planove i vidis kako ti ide -skola /prekvalifikacija ti ne gine -ali i to mora da se finansira od nekud -ovde ilegalni emigranti recimi imaju vece beneficije i mogu cak da se i skoluju za dz -ja recimo kao legalan moram da platim to -sistem im je ''broken'' samo tako -isto ovde u NY ''ilegales '' mogu da se i lece za dz -ti i ja ne -itd . posao moze da se nadje ali moras da juris -onaj ''casual'' a dobro placen za koga ne treba neka kvalifikacija se dobija veoma retko tako sto se ode pa se prodje intervju ili se ima dobar cv - to vode nepije -navodno nikad i nije (i pre krize je bilo tako ako je verovati pricama )-mislim ovo se ne odnosi na recimo starbucks iliti ''white establishments'' kojih ionako ustvari ima jako malo i ipak ne zaposljavaju toliko ljudi ovde da bi imali neki veci ''socijalni'' impakt - to je normalno i mene to necudi -meni je glavno da ja otvorim sebi put ali ja imam odgvornost i prema nekim drugim ljudima ovde (moja zena na pr. -mozda uskoro i dete) oni nece ocekivati od nikog drugog da donese klopu na sto svaki dan -lepi maniri tu ne pomazu -nemoj da se lazemo ja vidim ovde perspektivu i dajem joj vremena da se ''razvije '' ali absolutno nije situacija za zezanje i neko moralisanje

Last edited by kolja; 31.01.2009 at 14:42.
Reply With Quote