Citat:
Prvobitno poslao korisnik kolja
lucky -mnogo mi se dopada tvoj komentar koji ti se pojavljuje na svakom postu -''ima deset vrsta ljudi.....'' -svaki put me nasmeje do suza ukrascu ti ga za jedan drugi sajt na kome sam prijavljen (engleski)ako moze
|
Mislis 2 vrste ljudi? :-)
Ajde i ja da dam neki svoj komentar. Kao sto svi znaju ja sam ovde dosao sa poslom. Mene je za ovaj posao preporucio sef u Srbiji, ali je tehnicki direktor taj koji je izgurao celu pricu. Oni u to doba nisu trazili coveka ovde (cak su i otpustili gomilu), ali su meni dali projekat koji je bitan i nasli nacina kako da me ovde zaposle...i to sa svim beneficijama koje imaju radnici u nasoj firmi u Chicago (osiguranje - zdravstveno, zubno i vid). Ja sam tog coveka jednom u zivotu video. Koliko ce ovaj moj posao trajat....ne znam, ali sam ipak dobio lep start. Nisam morao nikoga da podmicujem, muvam, varam i sl. Dali su mi cak i garanciju firme da mogu da iznajmim stan. Ima dobrih ljudi ovde i nije sistem bas tako pokvaren. Ja ne znam kakav je NY, iskreno nije me u zivotu privlacio (doduse nije ni Chicago...ali se u zadnjih 10 godina popravio sto se kriminala tice). NY me uvek nekako podsecao na Beograd, koji je najruznija metropola koju sam u zivotu video (a proputovao sam dosta). Ako ima toliko ilegalaca u tom NY, onda mozda i jeste kako Kolja kaze...ali mi nije jasna onda jedna stvar....sta cete koji k***c u tom NY kao legalni emigranti? Pa ljudi, ovo je ogromna drzava, ima toliko normalnih gradova....sto bas birati onaj sa najtrulijim sistemom? Mislim, doci u NY sa poslom i sl...ok...ali ako kao legalan emigrant ne mozes naci posao, nego moras muvati, podmicivati i praviti se da si ilegalan, kako bi bio prihvacen........ma daj....ko to zeli?
I jos placas stan 3x skuplje nego bilo gde drugde.