View Single Post
Staro 19.04.2018, 13:50
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik aleksandarzz Prikaz poruke
Sta bude ako pri upisu u skolu nemam stalnu adresu, vec budem u nekoj air b'n'b varijanti? Ako sve prodje kako treba, mi odosmo krajem juna. Pretpostavljam da je pametnije da klinci imaju dovoljno vremena da se naviknu na novu sredinu.
Ima li nekog da zna kako izleda u high school? Koji predmeti se uce? Koliko ih ima?
Mislim da je najbolje da kontaktiras skolu koja vas zanima i njih direktno pitas. U boljim skolama generalno nema mjesta, a opet, sama alokacija se vrsi na osnovu adrese stanovanja, sto dokazujete npr. ugovorom o iznajmljivanju, adresom na komunalijama, itd.

Nisam siguran kako bi tretiralo AirBnB varijantu, s obzirom da bi onda citav sistem bio podlozan manipulacijama (Iskreno, mislim da nije izvodljivo, ali provjerite).

Kako mislite kako izgleda High School?
Opet, svaki skolski okrug vam moze dati te informacije. Postoji vise programa: osnovni, napredni, i IB (International Baccaularate). Znam da za ovaj zadnji imaju 4-5 predmeta: matematika, engleski, science...Moze se uzeti i vise, ali za pocetak ne preporucuju da se dijete ne preoptereti.
Nastava traje npr. 0d 7:30 do 14:00, skolski bus odvozi i dovozi djecu, postoji dosta van-nastavnih aktivnosti, ocjene dobijate svaki dan na mail, a za detalje idete na Power School aplikaciju...

Sretno, i generalno moj savjet je da dodjete malo ranije da bi imali vremena da zavrsite sve ovo. A da ne bi dobili pogresne info, najbolje je da idete direktno na stranicu skole, odnosno skolskog distrikta. Slobodno im i pisite, nama su se javljali za sve.
Reply With Quote