Ehhhh, sinoc ispisah ceo post i puce mi baterija i sve nestade u treptaj oka.
Elem, sto se tice lekarskog mi smo obavili u ordinaciji u Smiljanicevoj. Sve kao sto je vec opisano, pregled se sastoji iz tri dela.
I. deo:
Dosli smo u zakazano vreme, dali urin i krv. Ko ima decu do 14 godina, deca ne moraju na taj jutranji pregledi snimanje pluca. Mada za te informacije najbolje se raspitati direktno u ordinaciji, ja cu samo da prenesem nase iskustvo.
Znaci u jutarnjem pregledu date urin, izvade vam krv i platite pregled u dinarima ili USA $, kako kome vise odgovara, za odrasle 200$ za decu 100$. Ja sam konvertovao u menjacnici evre za dolare, nesto minimalno sam bolje prosao nego da sam platio u dinarima. Moze lagan dorucak pre nego sto krenete u ordinaciju.
II deo. :
Snimanje pluca:
Sestra u Ordinaciji ce vam objasniti kako da stignete do KBC - Bolnica za kardio i vaskularne bolesti. Elem snimanje pluca se obavi za par minuta, rekli nam da dodjemo oko 12h po CD medjutim oduzilo se do 12:45....
III deo.
Sa CD-om i nalazima vracate se u ordinaciju, sada ide onaj glavni deo, pregled kod doktorke... sta reci... Jedan opusteni pregled. Skinete se u donji ves, izmeri vam visinu, tezinu, proveri reflekse, izmeri pritisak. Postavi par pitanja, tipa od cega ste bolovali, da li ste nesto operisali, da li ste pusac i da vam MMR i Tetanus ako niste primili u zadnjih 10 godina nesto od te dve vakcine i time je pregled zavrsen.
Sestra vam daje jedan koverat koji neotvarate (to predajete u Ambasadi) kopije vakcina i CD nosite sa vama u Ameriku.
Za pregled treba poneti novac, 4 slike 5x5, pasose i potvrdu o primljenim vakcinama za dete i vas.
Kao sto je vec gore navedeno, vas niko ne tera da primite vakcine, ali necete dobiti vizu(tako je meni doktorka rekla)....
Toliko od mene,
Zelim svima da prodju lekarski pregled kao sto smo ga mi prosli !!!
Cujemo se posle intervjua.
|