View Single Post
Staro 03.05.2018, 23:44
miloszeka miloszeka je offline
Član

Datum prijave: 24.05.2017
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Jedini razlog za ostanak u Srbiji je porodica i prijatelji, al jednostavno ja kapiram da kad se covek odluci na tako daleku selidbu mora da nacini velike rezove i da bude spreman na dosta odricanja. Ja sam se odavno pokajao i moj vam je savet da svoje namere o selidbi sacuvate za sebe i ne pricate nikome, jer su mi svi rekli da nisam normalan...treca generacija u Beogradu, stambeno obezbedjeni imam svoju kuću, drzavni posao vec 15 godina (poceo sam da radim sa 18) i sad kad neko gleda sa strane rekao bi stvarno ovaj je lud, al jednostavno ne mogu i ne snalazim se u ovom sistemu gde je bitno da si nekome zemo, zema, zems, rodjak ili da jednostavno tresnes pare i podmazes "gde treba" da bi uspeo u poslu, zivim i radim posteno od svoje plate i sto je najgore svake godine sve gora situacija, daleko od toga da je neko gladan i zedan, al kad se sagleda realno nama se zivot upravo na to i svodi...i bilo koja stvar koja izlazi iz tih okvira je "luksuz", stvari za koje ja kapiram da su normalne da imas svoj auto koji ce te prevoziti do posla, a ne samo vikendom kad ides kod svojih, da odes sa porodicom na letovanje (aj ne mora zimovanje), vikend, klopa u restoranu i druge slicne relaksirajuce stvarii su ovde pojam i cak ako se nekome pozalis da to ne mozes gledace te kao cudaka. Sad kad smo dobili prinovu, jednostavno sam sabrao 2 i 2 i zakljucio da cu ako ostanem u Srbiji biti rob do penzije i da cu na kraju ja njima da ostanem "kratak", da necu moci da priustim detetu normalan zivot i npr. skolovanje...zato u narednih par godina "dizem sidro" i palim odavde!
Ujutru idem na posao i sutra je plata, meni su prosla 3 ceka! Da Srbija je zemlja u kojoj mozes da pustas cekove bez pokrica da bi preziveo a sistem to dopusta da bi odrzavali socijalni mir! Uglavnom do 20-tog mi ostaje 15 hiljada a treba platiti struju, telefon, komunalije o detetu da ne pricam...to boli kad znas da posteno radis svoj posao i da si kvalifikovan a bedno te placaju, neko kaze majka Srbija, ljudi sto se mene tice ona mi je citav zivot maceha!

Last edited by miloszeka; 03.05.2018 at 23:49.
Reply With Quote