Ja sam danas zavrsila lekarski pregled u Smiljanicevoj. Sve je bilo stvarno brzo i efikasno. Nemam nista posebno novo da dodam ali posto ovde nisam nailazila na detaljnije lekarske preglede zena u Srbiji napisacu kako je izgledalo... Na prvom delu pregleda (u 9 ujutro) se preda pasos kako bi vam uzeli podatke za formular, izvade vam malo krvi, naplatili 110 dol i posalju vas na rendgen pluca u studentsku polikliniku gde se isto sve zavrsi vrlo brzo. Drugi deo pregleda (u 2 popodne) je meni bio jos brzi posto je u ordinaciji bilo poprilicno hladno doktorka je nesto tako i prokomentarisala - posto je pohladno da to sto brze i zavrsimo... Tako je i bilo, ceo pregled je manje od 10 min trajao. Postavljala je pitanja tipa da li pusite, pijete, drogirate itd... posto od skoro nosim naocare pitala me za dioptriju i sve je to belezila u formulare... zatim merenje pritiska, provera refleksa, slusanje srca, merenje tezine i visine, pregled grudi, skidanje donjeg vesa zbog provere zlezda na preponama (kod zena) i naravno vakcinacija. Imala sam overen karton sa svim primljenim vakcinama mada mislim da im to puno i ne znaci jer sam ipak kao i svi dobila dve vakcine tacnije MMR (male boginje, zauske i rubeole - ovo mi nije jasno zasto daju, primila sam ih kao dete a i prelezela sve te boginje) i TD (tetanus i difterija), cena 3500 din. Ne pitaju ni za kakve oziljke ili tetovaze. Dobijete zatvorenu kovertu i to je to... Dosta jednostavnije to sve izgleda nego kad se citaju iskustva drugih