U petak (11.05.2018.) sam otišao u poslovnicu Bank of America (Manhattan, New York), koja mi je od stana 10 minuta. Prvo ima pult iza kojeg je simpatična devojka koja pita šta želite. Objasnio sam joj da hoću da otvorim račun, tražila je ID, dao sam pasoš i odvela me u kancelariju kod agenta. Agentu sam rekao da hoću da otvorim račun, debit i credit secured na 300$, pogledao je pasoš, rekao da nema problema i da mu dam još neki ID iz moje države ako imam, dao sam mu i ličnu kartu i vozačku dozvolu, skenirao je samo pasoš. Rekao je da mu SSN dostavim kad ga dobijem, a ja tada nisam čak ni zahtev za SSN podneo. Takođe sam ga pitao da li credit secured može da bude bez naknade za održavanje, ali je rekao da se jedino za tu secured karticu plaća 39$ održavanje i da na žalost to ne može da se zaobiđe kada je taj tip kreditne kartice u pitanju. Uneo je sve podatke i nakon desetak minuta mi je rekao da su iz centrale odobrili da se račun otvori, pa je odštampao ugovor i dao mi da potpišem. Dao mi je da izaberem korisničko ime i pin, kao i odgovore na tajna pitanja koji se tiču elektronskog naloga kojem ću pristupati preko interneta i sve to sam uneo u računar dok on ne gleda

. Dao mi je privremenu debitnu karticu koja važi mesec dana dok se ne izradi nova debitna i ta kreditna kartica. Na kraju mi je pomogao da na bankomatu, tu u banci, ubacim privremenu debitnu karticu, prijavim se na sistem, uplatim 300$ u kešu na račun, koji se kasnije prebace na kreditnu. Stave se dolari u kešu u jedan mali otvor i bankomat ih registruje, povuče unutra i izbroji, a suma se pojavi na displeju, jako jednostavno. Rekao mi je da kreditne kartice stižu na kućnu adresu za nedelju dana i da kad god mi nešto ne bude jasno ili budem imao nekih pitanja mogu da dođem kod njega da ga pitam.
Sad je petak (18.05.2018.) kreditne kartice još nisu stigle, ali sam u utorak (15.05.2018.) dobio email poruku da su kartice poslate i da ih očekujem za 5-7 radnih dana. Tako da znate, DA kartice se isporučuju za nedelju dana ali od momenta kad su predate na poštu a ne od momenta kad ste podneli zahtev i kada je on odobren. Tako da će u mom slučaju maksimalan rok za isporuku, od dana podnošenja zahteva, zajedno sa neradnim danima, biti 13 dana. Ali nadam se da će stići u ponedeljak (21.05.2018.).

Case Number: 2018EU000043XX
15.06.2017. Poslat DS-260
20.09.2017. Obavešten putem email poruke da je zakazan intervju
20.11.2017. Obavljen lekarski pregled (9:00h do 13:30h).
22.11.2017. Obavljen intervju (8:30h - 10:00h)
24.11.2017. Viza u pasošu

30.11.2017. Stigao pasoš sa vizom u DHL servisni centar
00.05.2018. Activation trip (ulaz, možda izlaz i gotovo)