View Single Post
Staro 19.05.2018, 23:17
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Da, ali oni u tih 10000 brojeva imaju nešto tipa oko 2000 pravih casova, tako da taj skok jeste veliki kada se posmatra sa aspekta brojeva, ali realno je očekivan tj. BritSimon kaže da je očekivan i da nije iznenađenje.

Inače gledao sam malo podatke i od 20300 do 21900 ima ukupno 656 pravih casova, a samo 298 ima status ready i in transit, mada to in trasit znači praktično isto što i ready, samo ih nisu još uvek ambasade primile tj. potvrdile. Ovi ostali i dalje imaju status At NVC, što znači da još uvek nisu poslali DS260.

Očigledno je da su u julskom bulletinu baš mnogo usporili. Iskreno samo zbog toga sumnjam u tu redistribuciju, jer nema logike da uspore toliko u julu, a da posle u avgustu i septembru ubrzaju mnogo. Druga opcija je da su namerno toliko usporili da bi imali što čistiju situaciju za poslednja dva bulletina, a i da vide šta će biti sa Afrikom i Azijom. Neko na BritSimon blogu je napisao da oni uvek idu na tu varijantu da u poslednja dva meseca ostane oko 3000 viza. Možda je i to razlog, zato što su procene da će do kraja jula biti podeljeno oko 15500+-200/300 viza, tako da i ta priča donekle pije vodu.
Opet vreme će pokazati. Možemo mi da pravimo koliko hoćemo teorija i pretpostavki, ali samo ovi iz Kentucky-ja znaju šta će biti.
Reply With Quote