Kada se gleda ona globalna tabela tj. grafički prikaz ispod, piše da je 13% ready između 21 i 22000. Npr. u Beogradu ima 8 ready. Gledao sam nasumično ambasade tj. 15ak ambasada i samo Ankara i Moskva nemaju ni jedan ready case posle 21000. Da je do ambasada stajalo bi In transit. Ovo bi možda mogao da bude znak da ćemo u sledećem bulletinu da vidimo ono except, kao u Africi i Aziji. Možda žele da njih ograniče, zato što realno nije fer da 5 zemalja uzme preko 80% viza u jednom regionu, ipak se ova lutrija zove diversity. Ali sve su ovo samo nagađanja, videćemo za dve nedelje šta će se desiti.
Pošto sam ekonomista, volim da gledam malo stvari i sa finansijske strane. Ukoliko ne bude redistribucije viza, ukupan broj podeljenih viza biće oko 43000, što znači 6-7000 manje nego obično. 7000 viza X 330 dolara = 2.310.000 dolara i plus uscis immigrant fee 7000*220=1.540.000, dakle ukupno preko 3.800.000 dolara . Ja ne znam kako se oni finansiraju, da li direktno iz budžeta, ili od svojih prihoda, ali verujem da su u nekom svom godišnjem budžetu zaračunali i taj novac, koji je sve samo ne mali.
|