View Single Post
Staro 08.06.2018, 11:52
usa2019 usa2019 je offline
Član

Datum prijave: 08.06.2018
Nepromenjeno

Pozdrav svima!
Popunjavam DS obrazac i imam nedoumice oko zaposlenja...
Čitao sam sve na forumu, i video sam da savetujete da treba da se upiše samo sve iz radne knjižice. Međutim, kad sam ja sabrao svoje godine ispada da za 10god od diplomiranja imam samo godinu dana staža u radnoj knjižici. Na listi nezaposlenih sam skoro osam godina, ali imao sam razne angažmane u svojoj struci, kao i drugoj srodnoj struci.
PA sad ne znam šta da napišem, da li neko ima savet?
Da li sam nezaposlen- pa onda u komentaru da upišem radio sam honorne poslove svih ovih godina u svojoj i srodnoj struci? ili ako postoji opcija da upišem da radim kao freelancer 8 god? Bez obzira što sam na listi nezaposlenih, mada to kao kod nas nije ni od kakvog značaja, odnosno ne piše u radnoj knjižici da si nezaposlen. Meni u radnoj knjižici pise samo jedna godina staža i to pre 9 godina.
Ne znam da li je neko imao sličan slučaj, znam da jeste ali kod mene će ispasti da skoro ništa nisam radio po podacima iz knižice, tj da sam radio jednu god od deset... Znam da kao nema uticaja na vizu jer imam srednju školu kao uslov, i fakultet, ali opet...

i još na pitanje do you have other occupations - da li tu treba da navedem iskustvo u toj drugoj oblasti?

i jošjedno pitanje, ako posaljem DS260 npr danas/sutra a slučajno dobijem neki posao za 15ak dana, da li onda treba njima da javljam i da menjam podatke?
Ne znam koliko to utiče na brzinu toka procesa u ovom trenutku

I uopšte u kom roku je potrebno javiti ako se nešto promeni, npr zaposlenje, bračni status i sl?

Hvala puno!!

Moj broj je 2019 8xxx

Pozdrav svima i srećno
Reply With Quote