View Single Post
Staro 19.06.2018, 18:29
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mina123 Prikaz poruke
Zdravo svima,

Danas sam imala razgovor za turisticku vizu i nazalost odbijena sam.smatram da imam cvrste veze sa mojom zemljom, imam dobar posao policijski sluzbenik sam,(mlada sam imam 25 godina, pitao me je sta sam prije toga radila, rekla sam da sam studirala i uspjesno zavrsila fakultet) ali mislim da je problem sto ne radim dugo, mislim da sam zbog toga odbijena. Imam u planu ponovo da apliciram, ali stanje se nece promijeniti, sta mislite koliko je pametno ponovo pokusati, i prije sam bila u Americi i vratitala sam se na vrijeme, ovog puta sam trebala ici kod tetke na tri sedmice i ona bi sve finansirala. Danas je bila jako malo prolaznost, odnosno niko nije prosao ko je aplicirao za turisticku vizu. nadam se da ce neko odgovoriti i bar me uputiti sta i kako dalje, jako sam razocarana

Lijep pozdrav
Nisu te odbili zbog toga sto ne radis dugo, nego je problem sto si navela da ti tetka placa sve. To ti u sistemu upali automatski sve alarme. Ovo znam pouzdano jer mi je pricao prijatelj, amerikanac, koji radi kao konzul u americkoj ambasadi.
Naime, tvoj zadatak je da njima dokazes i uvjeris ih da ces se vratiti a ne da planiras ostati u americi. Ako ti sada kazes da ides u posjetu tetki, imas obezbjedjen besplatan smjestaj kod tetke, tetka ce platiti za cijeli put, onda oni kontaju ova bi mogla ostati, jer ima tamo nekoga ko ce joj pomoci oko svega.
Nemoj zuriti opet predavati za vizu. sacekaj malo, skupi para, pa opet predaj ali reci da ces ti finansirati cijeli put. Planiraj npr. da odes posjetiti neki grad, New York ili slicno i to navedi kao glavni razlog puta, a ne posjetu tetke. Nju posjeti onako usput.
Reply With Quote