Ja sam razmišljao da se prijavim za DV2019, ali rekoh bolje da ne malerišem i nisam. Sad vidim da sam pogrešio.
Nešto sam čitao i pitanje je da li će uopšte biti lutrije DV2020. Sada su napravili neki novi predlog zakona i postoje šanse da ga usvoje. U tom zakonu piše da je lutrija DV2019 poslednja i da se posle toga lutrija ukida. Da li će ga usvojiti, ne znam, ali i da ga ne usvoje, mala je verovatnoća da te dva puta izvuku. Ne kažem da je nemoguće, ali šanse su realno male.
Ja sam već počeo da istražujem neke alternativne načine za odlazak u Ameriku. Takođe jedna od opcija mi je i Nemačka, ali iskreno ne volim Nemačku. Ne sviđa mi se ni jezik, ni mentalitet, jedina prednost je blizina. Gledao sam i Kanadu i tamo postoji opcija da se ode, mada procedura je duga i komplikovana. Postoji i
malo brža varijanta da se ode tamo da se vozi kamion i da se dobije work permit, a posle toga i permanent resident visa, ali potrebno je da se nađe firma koja zapošljava strance i koja hoće da sponzoriše vizu. U nekim pokrajinama čak ne traže ni IELTS za vozače kamiona. U svakom slučaju alternative postoje, ali sve one zahtevaju dosta vremena i dosta truda, a i novca, za razliku od lutrije gde sve to praktično dobijete brzo i na izvolte što se kaže.
|