Citat:
Prvobitno poslao korisnik mina123
Hvala ti puno na odgovoru  Ja sam svakako planirala putovanje u novembru jer mi je tad godisnji odmor, ali sam htjela ranije da predam za vizu koju nazalost nisam dobila danas, ali nema predaje imam jos vremena dosta i za sljedecu cu se najvjerovatnije prijaviti u septembru. Znas li odprilike koliko bih trebala imati para na racunu za tri sedmice boravka u Americi, i da li ce biti problem ako kazem da idem kod nje, a da sama sebi placam put?
|
oni kazu ako ti je jednom obijen zahtjev za vizu, predaj opet novi zahtjev nakon sto dodje do znatnih promjena u tvom zivotu. postavlja se pitanje, ako mislis predati u septembru opet, kako ces argumentovati do kakvih je to znacajnih promjena doslo u tvom zivotu u roku od tri mjeseca? Nije problem da kazes da hoces ici njoj, ali isto tako mozes reci da prvenstveno ides u SAD da posjetis neki grad i vidis kako to izgleda.
Bitno je ne zuriti sa ponovnim zahtjevom za vizu JER ako pozuris i opet kroz par mjeseci predas za vizu, oni ce pomisliti da ocajnicki zelis da odes u ameriku i opet ce pomisliti ova zeli samo da se dokopa amerike i da tamo ostane, i opet cete odbiti. najbolje je da ovu godinu pauziras i predas zahjev ponovo sljedece godine. nece Amerika pobjeci.
Ne znam koliko bi trebalo imati para na racunu. to ti je sve od konzula do konzula drugacije. Dva prijatelja su od mene prije par sedmica predali za vizu u Sarajevu, i dobili su vizu bez problema. od papira su ponijeli samo potvrde da su zaposleni (na odredjeno) i nista vise. ni te im papire nije niko trazio ni da pogleda. pitali su ih gdje cete, kad mislite ici, i to je to. razgovor trajao minutu. to je bio prvi put da su predali za vizu i dobili. nije ih niko pitao ni imate li para ni koliko ce ponijeti.
Vazno je napomenuti da oni nemaju nikoga u americi, ni rodbine ni prijatelja. jedino sto cu ja ici sa njima, ali to nisu ni spominjali jer nije ni bitno.