Citat:
Prvobitno poslao korisnik Taji
Pozz pence,
Posto si majka i cuvas dvoje djece kod kuce onda imas savrsene uslove da zaradis novce a da ne mrdnes nigdje. Potrazi neki hotel ili staracki dom za "part time job" u kojem se treba recimo peglati posteljina ili stoljnaci (naravno, kod kuce) a placa se jako dobro..cak i do 400$ sedmicno sto je za pocetnika super novac. Isto tako, kad vec cuvas svojih dvoje djece mozes cuvati jos dvoje tudjih i zaraditi izmedju 8-12$ na sat a to je, moras priznati, izuzetan novac. Posto zivite u "boljem kraju" mora da ima okolo porodica koje bi rado ostavile svoje dijete na cuvanje kod tebe dok skoknu u grad da se podmire ili ako rade nesto povremeno njima se to isplati a i tebi bi bilo super.
|
Sve su nju cekali da bi imali gde decu da ostavljaju...do tada...jadni nisu pojma imali sta ce sa decom. Kako ona da nadje te amere sa decom? Odakle joj preporuke, ako to u zivotu nije radila? Ti stvarno mislis da ameri tako ostavljaju decu kome stignu na cuvanje....pogotovo u "boljem kraju"?
Citat:
Onda mozes da pravis nase torte i da ih prodajes po 30-50$ po komadu (normaln velicina a za velike dupli novac)amerima koji u zivotu nikad nisu ni culi ni vidjeli takve delikatese kao sto su "nase" torte....dobos, spanski vjetar, bomba torta.....ma one sto se ne peku su najbolje, sami filovi i oni se podavise jeduci i ne pitaju koliko kosta.
|
Ma daj....sve "nase" je najjace. Ameri jadni glupi nisu ni znali sta je zivot, dok balkan okusili nisu. Samo ovaj savet sve govori... Ti stvarno mislis da nase zene (osim ako pence nije profi poslasticar) bolje prave torte nego profi skolovani poslasticari sa akademijom u americi? jer ti stvarno mislis da u ovu drzavu nisu dolazili ljudi iz raznih kultura i civilizacija...isto tako emigrirali...koji prave predivne kolace. Kosa mi se digne kada cujem ovakve gluposti. Ovde mozes naci sve i svasta...svakojake torte i kolace, kakve u Srbiji ne mozes ni da zamislis. Da....ako si nas poslasticar...i ako si dobar, sigurno da ovde mozes da zaradis para...ali ovo sto si ti napisala, ne vredi vise ni da komentarisem.
Citat:
Onda opet, sa crkvom da se povezes pa da pravis one hljebove ili sta vec...crkva debelo placa....
|
Crkva deli pare koje joj padaju sa neba...a niko se pre nije setio da pravi hljebove..
Citat:
Ili ako muz nadje posao da ti u vecernjim satima kad se on vrati radis u nekom od nasih klubova na recimo pranju casa za sankom, ciscenju pepeljara...samo par sati...ameri vole da daju dobe napojnice za dobru uslugu...eto i tu ima para.....sestra od jedne moje prijateljice radila je samo po 4 sata u jednom kartaskom klubu, od 1800 do 2200 navece i zaradjivala pored satnice od gazde i do 150$ napojnice a samo cisti pepeljare gdje se ljudi kartaju.
|
E ovo ti je vrhunac....ovde si me bas slatko nasmejala. Mozda je ona zaradjivala tolike pare na vece (mada sumnjam), ali onda sigurno nije cistila samo pepeljare...I to za cetiri sata. Pa jel ti mislis da smo mi svi ovde pali sa kruske da verujemo u ovakve gluposti? Ja ne zelim da ti razbijam snove o americi, niti o tvojoj prijateljici, ali ovde su stvari daleko od toga...