View Single Post
Staro 03.07.2018, 21:24
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Ja sam nešto razmišljao. Realno nikada nismo imali ovakvu situaciju sa ovoliko viza viška. Pre, kada su bile overselected godine, svi regioni su imali problem na kraju tj. ni jedan region nije bio current, tako da nikada nije ni bilo nekog velikog prostora za neku veliku redistribuciju. 2015. godine su npr. Afriku namerno ostavili ispod kvote i mali broj njihovih viza su prebacili na EU region, ali tada su svi regioni bili "u problemu". Sada je situacija potpuno drugačija. U Aziji imamo višak od oko 3000 viza zbog travel ban-a. U Africi će takođe biti sigurno 2-3000 viza viška. Dakle ovakva situacija se praktično nikada do sad nije desila. Zbog toga mi ne znamo kako će KCC da reaguje, ne znamo da li postoji neki inerni mehanizam koji se aktivira u ovakvim situacijama i sl.

U zakonu, vezano za redistribuciju, piše da se neiskorišćene vize mogu / moraju redistribuirati u druge regione. Oni koriste glagol shall i nekada je taj glagol u pravu imao isto značenje kao i must, dakle nešto što mora da se odradi, a sada pravnici kažu da taj glagol pokazuje nešto što može, ali i ne mora da se odradi. Bilo bi dobro kada bi ovi iz KCC-a taj glagol tumačili kao must.
Reply With Quote