Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mos3y
Imam pitanje, planiram da idem kod drugarice u Majami na mesec dana sad u septembru, e sad planirao sam u januaru put u Njujork i Cikago na mesec, mesec i po kod rodbine pa me brine da mi ne prave problem sto sam bio skoro u Majamiju
|
Meni nije bio problem, isao sam septembar-oktobar i onda opet pocetak januara.
Citat:
Pozdrav narode.
Moja situacija je sledeca. Naime, imam porodicnu kucu i auto na svoje ime, i planiram da upisem master studije. Ujak bi mi bio sponzor putovanja i kod njega bih boravio do povratka u Srbiju. Poslao bi mi i neku "aplikaciju" koju on popunjava i overava kod notara u SAD. Master studije bih upisao na privatnom fakultetu. Interesuje me kakvo je vase misljenje i da li mozda postoje sanse da dobijem vizu? Da li je bolje da mi ujak koji je gradjanin SAD-a i koji ima zelenu kartu popunjava tu "aplikaciju, ili ujna koja je drzavljanin? Hvala Unapred na odgovorima
|
Ne treba ti garantno pismo, niti ujak moze da ti bude sponzor, treba sam da se "kvalifikujes" za vizu i da dokazes da ces se vratiti. Nece te odbiti samo zato sto imas ujaka koji ima pare i koji ce da ti obezbedi sve ako ostanes ilegalno. Svakako ako ides kod ujaka da ces to i reci, nemoj da izmisljas na razgovoru da ides turisticki i da nemas nikog tamo kad to nije istina (a ljudima to savetuju cesto)