Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zivkovic_NIS
Imam pitanje jedno ali vredno .
Da li je , moguce , ljudi koji imaju GC, koji zive u USA , i ozene/udaju se , i na osnovu toga , zena/muz , dobije dokumenta za neometani boravak i rad u USA ?
Primer , nas covek sa GC, saputnik nas covek bez GC ? (shvatili ste me radi se o nasim ljudima , ne o strancima).
I ako je to moguce, jer imamo neke primere , do sad .
Znam ako ima neko USA pasos to je moguce, a kakvo je stanje sa papirima nalik GC. Kavu moc ima zelena kartica !?
|
u teoriji da, ali u praksi na zalost NE! pre ce taj sa Green Card-om docekati drzavljanstvo nego sto ce mu supruznik dobiti useljenje. znam masu slucajeva, i okanite se corava posla. to vam je prijateljski savet. cak ako podnesete taj zahtev za useljenicku vizu, nece moci cak ni da dolazi u posetu turisticki da obidje muza/zenu, jer je u proceduri za useljenje. zato oprez!
bolja je fora ako vam je bas frka, otici na turisticku vizu kod muza/zene u USA pa se tamo vencati, iako zakon nalaze da se cak i u tom slucaju vrati u maticnu zemlju i tamo cekaju papiri, ali uz advokata i muvanje, moguce je ostati. ali bice tesko, jer se ne dobija n i radna dozvola ni nista drugo.
good luck!