Citat:
Prvobitno poslao korisnik damagon
Mislim da je bilo odavno u ovoj temi, ali ako nije problem da neko ponovo pojasni razliku izmedju secured/unsecured card, i posle koliko vremena mozemo aplicirati za credit card
|
Cim sam stigao uzeo sam secured kreditnu karticu na nesto veci iznos od minimuma ($300 u BofA). Supruga je koji mesec kasnije uzela secured card na minimum ($300).
Devet meseci kasnije, posle kompletno urednog ponasanja, maksimalan minus mi je bio cak ispod 10%, dali su mi unsecured kreditnu karticu tako sto su mi vratili polozena sredstva i dali mnogo veci minus - otpirlike u iznosu jedne mesecne plate. Posle toga sam cak aplicirao za jos jednu (cash reward) kreditnu karticu i dobio sam jos jednu i iznosu mesecne plate, pa sam trazio i American Express i dobio je na $500, ali svi zahtevi za naredne kartice su mi odbijeni, jer sam napravio previse zahteva u poslednjih godinu dana. Dobra strana svega toga je sto imam vise sredstava "na mogucem kreditu", pa i veci credit score. Losa strana je sto sam gubio poene pri svakom zahtevu za kreditnu karticu, ali oni ce nestati (negativni poeni) za oko dve godine. Jos je losa stvar sto se duzina kreditne istorije racuna kao zbir duzina koirscenja svih kartica podeljeno sa broj kartica, pa ja sada imam umesto jedne kartice od 11 meseci, jednu karticu od 11 meseci i dve od 2 meseca, sto je (11 + 2 + 2) / 3 = 5 meseci, pa mi se i tako smanjio credit score. Ali, vratice se vremenom, necu traziti nikakve "kredite" narednih godinu dana, sada je oko 730.
Suprugi su samo povecali limit, jos joj nisu vratili sredstva. Prvo sa $300 na $400, a sada na $600, tako da ima limit od $600 sa prvobitno polozenih $300. Ocekujemo uskoro da i njoj vrate $300. Napisacu reply na ovaj post kada/ako se to desi.