View Single Post
Staro 06.02.2009, 10:27
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
Ja verujem da si ti to gore napisala u najboljoj nameri. Isto tako verujem da svako treba da se bori za sebe, ali ciscenje pepeljara u kafani part-time (inace, zabranjeno je pusenje u kafanama...) za 2000$ mesecno su pusti snovi.

Ja sam odreagovao na to sto si rekla da ameri u zivotu nisu mogli ni da sanjaju takve delikatese kakvi su nasi kolaci...koje ume da pravi svaka nasa domacica. Pogledaj i sama gore ton kojim si to opisala. Izvini, ali mene to podseca na sve one price..."kada nas covek ode tamo...pa on kada njima pokaze...pa oni da padnu na teme
PHP kod:
[b]...". Jednostavno, mi nismo vanzemaljski narod, niti smo bolji narod od bilo kog naroda...niti pametniji....niti specijalno nadareni[/b] 
za pravljenje bozanstvenih kolaca....o kakvim amerika moze samo da sanja.

PHP kod:
[b]...". Jednostavno, mi nismo vanzemaljski narod, niti smo bolji narod od bilo kog naroda...niti pametniji....niti specijalno nadareni[/b] 
za pravljenje bozanstvenih kolaca....o kakvim amerika moze samo da sanja.[/quote]

E sa ovim se ne bih slozila u potpunosti...nismo vanzemaljski narod ali ipak smo kao narod (mislim na nas Balkan) stvarno nadareni za mnogo toga, inteligentni (ne mislim na kolace nego govorim generalno) i u mnogim stvarima od vecine amera se mozemo pohvaliti da nam ne mogu "politi na ruke". Mnogo smo snalazljiviji i vidre smo i macke po mnogim pitanjima, znamo da sutimo i radimo kao niko na svijetu ali i da se ne damo i borimo kao vukovi za sebe ako treba sto ne znaci da izlazimo uvijek i kao pobjednici na kraju ali ipak znamo :dici glavu" i tu nam nema premca. I sto je najinteresantnije oni to i uvide i postuju jer nemaju bas uvijek izbor da rade kako hoce i sta hoce. Jest da amerima ne trebaju pametni nego poslusni ali stpljenje vam je najvaznija odlika i ako ga imate sve ce doci na svoje mjesto. Pamet i mudrost ipak na kraju uvijek dobro dodje (da ne ne kazem pobjedjuje)

Slozit cete se samnom jednog dana kad sve te poteskoce koje vas sad pritiskaju budu dio vase proslosti i kad zaplivate u neke stabilnije vode.

Priznajem da ameri imaju mnogo toga sto mi ni usanjati ne mozemo ali to nije razlog da ih se gleda kao Bogove i klanja im se zbog toga nego to prihvatiti kao opstu dobrobit i naci svoju korist i sebe u svemu tome.

"Ja hocu, ja mogu" - jednostavan pokretacki moto ( ma mozemo i glavom kroz zid ako treba .

Ako hocete pogledajte malo ovaj link ispod, mozda dodjete na neku ideju sta i kako, mozda prepoznate neko ime pa vam se ukaze i neka prilika za pomoc, posao......nikad se nezna ko vam moze biti od pomoci i kad.

http://www.serbianunity.net/culture/...eta/index.html

izvuceno iz sadrzaja:

PREKOOKEANSKE ZEMLJE:

Sjedinjene Americke Drzave :
Srpsko osvajanje Amerike
Srbi u LosAndjelesu
Holivud je srpsko selo
Cikago - najveci srpski grad
Njujork - grad srpske inteligencije
Klivelend - grad srpskog guvernera
Srbi u Detroitu
Milvoki - srpska vojvodina