View Single Post
Staro 06.02.2009, 20:38
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Taji Prikaz poruke

E sa ovim se ne bih slozila u potpunosti...nismo vanzemaljski narod ali ipak smo kao narod (mislim na nas Balkan) stvarno nadareni za mnogo toga, inteligentni (ne mislim na kolace nego govorim generalno) i u mnogim stvarima od vecine amera se mozemo pohvaliti da nam ne mogu "politi na ruke". Mnogo smo snalazljiviji i vidre smo i macke po mnogim pitanjima, znamo da sutimo i radimo kao niko na svijetu ali i da se ne damo i borimo kao vukovi za sebe ako treba sto ne znaci da izlazimo uvijek i kao pobjednici na kraju ali ipak znamo :dici glavu" i tu nam nema premca. I sto je najinteresantnije oni to i uvide i postuju jer nemaju bas uvijek izbor da rade kako hoce i sta hoce. Jest da amerima ne trebaju pametni nego poslusni ali stpljenje vam je najvaznija odlika i ako ga imate sve ce doci na svoje mjesto. Pamet i mudrost ipak na kraju uvijek dobro dodje (da ne ne kazem pobjedjuje)
Ja se sa ovim uopste ne slazem. Kao prvo, svaki covek je jedinstven, bio on amer ili balkanac. Narod koji je ziveo na jednoj teritoriji ima neke zajednicke crte (kulturu i sl), ali da je jedan narod "nadareniji" za nesto, nego drugi...jednostavno, to mi nema nikakvog smisla. Ne mislim da smo snalazljivili ili bilo sta drugo od amera (sve to zavisi od osobe do osobe). Navikli smo na nekulturu, da kad stigne autobus svi se guramo na vrata, udaramo...i vicemo "majstore srednja". E sada, nekom to odgovara i kada dodje ovde...prosto se gadi ovih sto stoje jedan po jedan...i hoce to da promeni, nekome pak se svidja (kao meni) sto ima nekog reda ovde...i ne pokusava da nadje rupu u tom redu, neko se jednostavno prilagodi.
Neko je prilagodljiv, neko nije...
Ne moze se globalizovati i reci "Ameri" ili pak "nasi"....jer ako krenemo od "nasih", navescu ti 1001 primer najneprilagodljivijih "nasih" ljudi koje sam u zivotu video....kako u Srbiji, tako i ovde.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote