View Single Post
Staro 04.09.2018, 22:31
milan.b milan.b je offline
Drug član

Datum prijave: 05.08.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik damagon Prikaz poruke
Ja mislim da je razlika ogromna.Takodje mislim da se nismo dobro razumeli...
Drug iz srednje skole igra basket za univerzitet, ne samo da mu je placena cela skolarina, smestaj u domu i hrana, vec ima i svoju stipendiju od koje bez problema 2 puta godisnje dolazi u SRB + ima za neke svoje potrebe.

Takodje mislim da ukoliko se neko ne snadje u Americi i vrati u Srbiju, sigurno ce pre dobiti posao sa USA diplomom
Lepo je što mu plaćaju i sve ostalo, ali je pitanje na kom je to univerzitetu, tj koji mu je rang i kakvo će obrazovanje dobiti. Jedino ako je super talentovan pa da nastavi karijeru košarkaša, ali čisto sumnjam. Ako nastavi karijeru kao košarkaš neće dobiti nikakvo obraztovnje jer će se za njegove ocene pobrinuti mentori. Ako bude dobar student onda će ispaštati košarka. Opet zavisi i od toga šta studira.

Kao što sam već ranije napisao, moja supruga se bavi obrazovanjem gotovo dve decenije i sigurno je kompetentna da izvrši poređenje našeg i američkog sisema pošto je radila, odnosno radi u oba. Pročitajte njen blog ako hoćete da saznate nešto o razlikama od nekog ko je završio školu u Srbiji po starim programima i zo unovčava, a ako nećete slušajte priče onih koji su dočli ovde i rade kao spasioci i bebisiterke kako je sve bajno i kako može da se zaradi i bez dobre škole, odnosno diplome.
Reply With Quote