View Single Post
Staro 05.09.2018, 16:32
mveruovic mveruovic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 17.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milan.b Prikaz poruke
Kao što sam već ranije napisao, moja supruga se bavi obrazovanjem gotovo dve decenije i sigurno je kompetentna da izvrši poređenje našeg i američkog sisema pošto je radila, odnosno radi u oba. Pročitajte njen blog ako hoćete da saznate nešto o razlikama od nekog ko je završio školu u Srbiji po starim programima i zo unovčava, a ako nećete slušajte priče onih koji su dočli ovde i rade kao spasioci i bebisiterke kako je sve bajno i kako može da se zaradi i bez dobre škole, odnosno diplome.
Neko ko je jedva godinu dana u Americi ne moze da bude kompetentan da poredi obrazovne sisteme, pogotovo ako nije radio uopste u zvanicnim ni u jednoj ni u drugoj zemlji.

Sta reci za ovu odvalu da Ameri ne idu na master a kamo li na doktorske, izgleda da ja uglavnom znam izuzetke koji su u stvari pravilo da se ljudi normalno nastavljaju skolovanje.

A za tih par pasusa na blogu, puni neistina i predrasuda. Prvo nastavnici u osnovnim skolama imaju male plate, i bachelor diploma je diploma fakulteta a ne samo visoke skole.
Reply With Quote