View Single Post
Staro 06.09.2018, 12:33
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic Prikaz poruke
Sta reci za ovu odvalu da Ameri ne idu na master a kamo li na doktorske, izgleda da ja uglavnom znam izuzetke koji su u stvari pravilo da se ljudi normalno nastavljaju skolovanje.
Jedina razlika je sto ce oni nakon svojih poslediplomskih raditi na poslovima sa sest cifara, sto ce da se kompanije i drzava lome da ih zaposle i da im se utrkuju sa ponudama. Ne zaposljavaju sve firme ni naturalizovane imigrante. Ameri obicno ako imaju doktorat u tehnickoj struci ili prirodnoj nauci idu na bolje ili iste fakultete da rade. Mnogi od njih vole opusteno profesorsko leto i radice za manju platu da mogu da putuju po svetu i gaje decu. Mnogi dodju u akademske vode nakon sto im industrija sa njihovih pocetnih 10 slobodnih dana godisnje za odmor iscrpi svu energiju. Nije zivot samo posao. Ne ide svako na doktorske. Nije sve trenutni momenat. Sto vise znas sto se tice struke, to vise vidis da nista ne znas u porednjenju sa globalnom kolicinom informacija vezanih za bilo ciji struku. Izuzimam osnovne discipline koje su obicno samo baza drugih nivoa ljudske delatnosti. Matematika je matematika. Sama po sebi znaci li puno dok je ne vezes za disciplinu? Wall street ima vecinu zaposlenih koji razvaljuju matematiku i bave se npr. sa "actuarial science'om". Sve kreditne kartice i njihovi APR-I rade na kompleksnim zakonima kontrole upravljanja sistemima.

Veliki urbani centri vecinom ne privlace domoroce. Neki od njih ce da odu u mala mesta gde je jeftinije podizati porodice, gde ima manje problema sa transportom i sa sigurnosti u razlicitim oblastima. Tu gravitiramo mi naturalizovani, jer ima guzve, prodavnica koje imaju neke nase artikle ili nesto slicno, gde zivot bar podseca na onaj neki prethodni.
Reply With Quote