Citat:
Prvobitno poslao korisnik Promenada
Jel imas neki URL da potkrepis tom info?
Ja imam izvor nekoga ko je proveo 5 sati u cekaonici u ambasadi.
|
Naravno, svake godine izlazi statistika. To sto se desi jedan dan ne znaci da moze da se reflektuje na sve dane, oni nemaju "dnevnu kvotu" koliko ljudi odbiju.
https://travel.state.gov/content/dam...telanguage.pdf
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Andrew Wiggins
@ikac89
Ako si nezaposlen nemoj da bacas pare bezveze. Sansu su ravne nuli. Traze povezanost sa zemljom kao sto znas a ako nemas brak i dobar posao te odmah eliminise.
Nikad nije bilo lako dobiti turisticku vizu. Kapiram sanse su se uvek kretale izmedju 60-70% ako ispunjavate sve uslove. Bilo je svojevremeno i prica ovde ljudi koji imaju ama bas sve uslove i imaju impresivnu biografiju/situaciju pa su odbijeni.
Secam se price da je doktor koji drzi svoju privatnu praksu, pritom ozenjen sa decom hteo da ode turisticki jer mu je to bio decacki san probao sam da aplicira i odbijen je.
|
Naravno da nisu ravne nuli, da je tako niko nikad ne bi dobio vizu ko nema posao. Pre 8-9 godina procenat odbijenica je bio 11%, i svake godine raste za 1% do 4%. Trenutno je to 23% i raste zato sto ljudi masovno ostaju na crno.
@ikac89 Veci problem moze da bude sto si usao u proces za imigrantsku vizu nego sto si nezaposlen i nemas zenu.
A za istoriju putovanja, kao e nema vize nisi nikad pre putovao to bas ne pije vodu, jer su ljudi koji skoro nikad nisu putovali van BGa niti leteli avionom dobijali i turisticke vize i isli masovno na w&t.