Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic
Jeste ovo forum, krajnje, otvorenog razmisljanja, ali jel to tebi daje za pravo da nazoves moronom nekoga samo zato sto ga je neko stavio na neki spisak?!?!?! Mozda je i tom nekome 'nalepljena etiketa'
|
Da...daje mi za pravo. Videces da su te organizacija jako tesno povezane i sa Obrazom i sl. organizacijama u Srbiji.
Sto se spiska tice, slobodno ga procitaj...smesan je maksimalno, Na toj listi nisu imena (npr. Petar Petrovic), nego (srbin Petar Petrovic, srpkinja Mileva Milevic itd...). Osoba kojoj je to toliko bitno, da pored toga sto je nazvao sajt unija srba i napravio spisak "Svi srbi sveta", mora jos da napominje svakog od njih da je srbin....ta osoba jeste mentalno poremecena...i sa punim pravom kazem i dalje da je moron.
Citat:
Mozda zadirem u privatnost, ali ma koliko oni bili Jugosloveni nesto moraju biti i pored toga. Nesto tipa, Srbi, Bosanci, Hrvati, Crnogorci... Kao dosta mladji od tebe, da ne kazem klinac, zaista bih voleo da cujem razlog ovakve podele, jer je ona mozda zaista takva, ali je ja kao klinac mozda nisam tako posmatrao.
Odmah cu napomenuti da mi nije namera da ulazimo u bilo kakve rasprave vec da cisto napomenem da, ma koliko neka tema zvucala potresno ili ne, trebamo svi naci vremena da svoj tekst jos jedanput procitamo. Makar, samo da obrisemo podrugljive reci koje novim clanovima foruma, a i starijim mogu zvucati odbojno i uvredljivo.
|
Ne znam sta da ti kazem, ali razumem te...imam i ja mnogo mladju sestru. Vi ste odrasli u najgore moguce doba...devedesetih, kada je sve vrvelo od nacionalne mrznje. Ne mora nista drugo da bude....ja sam kao klinac pod punim pravom mogao u skoli da se izjasnim kao Jugosloven, i mnogi su se tako izjasnjavali....nije im bitno da li je hrvat, ili crnogorac, ili Srbin. Isto tako velik broj brakova je mesovit...jer ljudi to nisu tako gledali.
Postojali su veliki komunisti...to su isti oni ljudi koji su kasnije postali veliki Srbi i cetnici...kao i veliki Hrvati, kao i veliki bilo sta.....ustvari su jaaako mali, ali nema veze.
Jednostavno, nemam nista protiv da bilo ko istice svoj nacionalni identiet koliko hoce. Ja nisam rekao da ga moji rodjaci kriju....samo ne misle da su zbog svog identiteta bolji od drugih...niti da je neko dobar ako je srbin...a hrvat ne valja. Ko god tako razmislja, za mene je moron...i ja to govorim bez pardona.
Ako pak mislimo da treba da pazimo na svoje reci, e onda treba i da pazimo kakve linkove bacamo ovde. Na to isto moze neko odavde da se uvredi. Takodje, mozda nije lose definisati i sta podrazumevamo sa "nasi". Ja sam podrazumevao ljude sa nasih prostora...a neko mozda je mislio o nacionalnoj pripadnosti....
Takodje mislim da smo daleko otisli od teme :-)