Citat:
Prvobitno poslao korisnik MakaDami
I ja i moj suprug smo clanovi Mense. Upravo u Mensi sam srela dosta ljudi poput Vase supruge, koji misle da visok IQ znaci veliku mudrost, pa se sa mnogo vise ubedjenja prosipaju predrasude, koje su naucno neosnovane.
Ali to je samo neznanje sta IQ zapravo predstavlja. Dakle savet za oboje: pre nego sto se besramno hvalite clanstvom, informisite se o cemu zapravo pricate.
|
Prvo - Niko se ničim ne hvali besramno! To je samo informacija za ljude da ne misle da smo pali s Marsa i da lupetamo gluposti.
Drugo - Već smo se doooobbbrooo informisali i svaki dan se susrećemo sa istim problemom. Sve što je napisano je iz ličnog iskustva. Nije hvalisanje i samoreklamerstvo.
Treće - o kakvim vi predrasudama pričate? Koje su to tačno naše predrasude?
Konkretno jedina moja predrasuda je bila da je školovanje u Americi u osnovnoj i srednjoj školi bolje od našeg. Lično sam se uverio da nije. Odnosno, nije bolje u na teritoriji Čikaga i pojedinih predgradja. Moje dete je išlo u školu koja je imala ocenu 9 i koja je važila za jednu od boljih škola. Nažalost, nije ni približno šestici, a kamoli devetci! Supruga radi sa učenicima i studentima iz različitih škola i detaljno se raspituje o metodama njihovih nastavnika i profesora kako bi imala bolji uvid koji je problem. Najveći problem je taj što ti predavači ne umeju da prenesu znanje. Jer veliki broj nastavnika je stručan u jednoj oblasti (na primer istoriji) a predaje recimo nauku (pod tim se podrazumeva fizika, hemija...), pa čak i matematiku. Odrade internet test i kažu studentima/učenicima: "Ja sam imao skor 75%. Da vidimo koliki je vaš". Ako profesor ne zna da reši test sa 100% za razred koji predaje šta očekivati od dece???
Šta očekivati kada pitate da vam učiteljica koja radi 25 godina u školi kaže po kojoj knjizi rade deca, a ona vam odgovori da ne zna!!!! To se konkretno nama desilo. Šta da pomislimo? Mi smo ostali šokirani!!! Nismo isti kao oni i nikada nećemo biti.
Ako je to vama OK, slobodno ih hvalite do mile volje!
Nas se manite.