ja mislim da svako ima svoj put kroz zivot, pa tako i kroz emigraciju, i to sto je neko prosao ovako ili onako, najcesce nema nikakve veze sa drugima.....sto se tice saveta da se uzme u Srbiji kredit, da bi se otislo u Ameriku, mislim da ni to nije najsrecnije resenje, jer pitanje je kako i od cega cete ga vracati, cak i iz Amerike, narocito ako se uzme na tako kratak rok kao sto je 6 meseci i slicno. ako vec mora da se pozajme pare, bolje pozajmiti od rodjaka ili prijatelja, ako su u prilici da vam daju nego od banke. to je moje misljenje. ili prodati nesto, ne stan, ali nesto iz kuce sto vam nije preko potrebno. znaci osvrnite se oko sebe i vidite bez cega mozetete da zivite. stara kola, nakit, namestaj itd. uostalom za nomade i nije svojstveno da se bas previse vezuju za predmete i stvari, a emigranti su u principu nomadi. tu isto mozemo da se ugledamo na Amerikance, koji su po meni u neku ruku genijalni sto se tice prakticnosti. oni i kada se sele unutar sopstvene zemlje, najcesce sve rasprodaju, na garage sale, ili preko Neta, pa onda opet kupe tamo gde se sele, nego da se cimaju i sele celo pokucstvo.....ovo naravno samo u slucaju da nemaju neke bas extra skupocene stvari. znaci, po meni, treba biti mobilan, praktican, skroman i fleksibilan.
|