View Single Post
Staro 01.01.2019, 06:20
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik iriedread Prikaz poruke
Aj i ja da dam neki doprinos na tu temu haha .

Dosao prosle godine avgusta i prvi credit score mi je bio 600+, a sada vec imam 740+.

Jedini problem na koji sam naisao kao novi emigrant je to sto nisam imao credit score kako bih dobio prvu kreditnu karticu i samim tim sam bio odbijen od strane Chase, Wells Fargo, Bank of America. Moje resenje je bio CapitalOne gde sam dao $250 depozita i dobio secured karticu sa kreditnim limitom od $400.

S tom kreditnom karticom, gledao sam da svakog meseca kupim bar nesto i da ne predjem 30% od ukupnog limita. Namestio auto-pay, sve otplacivao na vreme i credit score je poceo da raste vrlo brzo.

Vec nakon 5 meseci, aplicirao sam za novu karticu kod Chase Bank gde sam vec imao checking account od kako sam se doselio, i odobrili su mi karticu bez problema. Nakon toga, zbog lakse kupovine sa 0% APR i mogucnosti placanja na rate, otprilike nakon god dana u USA, aplicirao sam za BestBuy kreditnu karticu i dobio i to bez problema.

Tako da, ako vam nista ne uspe, uzmite CapitalOne secured card za pocetak, ako hocete veci limit od pocetnog, stavite neke pare kao depozit i obratite paznju da ne trosite preko 30% (u najboljem slucaju). Dovoljno je i samo Netflix, Spotify i SIM pretplatu da stavite na auto-pay, ili sta vec resite da koristite, i vremenom cete izgraditi credit score na brzinu
Apsolutno sve i jedna rec tacna. Istim putem, posle kupovine automobila (lease) moj skor je 780, a zenin preko 800. Samo ne prelaziti 30% od ukupnog limita i raste vrtoglavo.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote