Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic
Konacno sam dobio SSN karticu.
Usao 24. januara i odmah sutradan otisao u SSA da proverim da l me ima u sistemu. Ova me otpalila odmah i rekla da ne dolazim pre isteka 3 nedelje.
Otisao sam jos dva puta za 10 dana gde nisu olosi hteli ni da pogledaju u komp i jos mi rekli da dodjem 4 nedelje nakon ulaska.
11. februara sam otisao da apliciram i jedva su mi dali, kao nije isteklo tacno tri nedelje. Dobio sam potvrdu da sam aplicirao 25. januara?!? a u zaglavlju je stajao datum od 11. februara. Nikakav broj potvrde niti SSN nisam dobio.
15. februara odem na razgovor za posao i oni kao i prethodnih nekoliko puta mi kazu kao super dobio si posao ali ne moze nista bez SSNa, cim dobijes pocni da radis. Ovaj put su oni ipak kao poslodavac okrenuli SSA i trazili broj, nije mogao da bude saopsten telefonom ali je bio u sistemu i trazili su da dodjem licno. Tamo su mi i izdiktirali broj koji je inace dostupan bio istog dana kada sam i aplicirao.
16. februara mi je stigla kartica, 5 dana nakon apliciranja.
.
|
Ovo je porazavajuce. Bila sam ubedjena da SSN dobijes nedelju dana od ulaska. Tako sam procitala na ovom forumu. Ali da moras da cekas 3 nedelje!!?? Uzas. Da li to moze da zavisi od grada u kome si tj. da negde ide brze, negde ne?