View Single Post
Staro 26.02.2019, 22:11
neus neus je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.02.2019
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Crna Gora
Nepromenjeno

Pozdrav svima na temi, narocito vuxanne koja je zaista podijelila ovdje mnogo sjajnih savjeta.

Imao bih par pitanja vezano za samu proceduru. Prije toga kratak uvod.
Bavim se IT-em, profesionalnog iskustva vec nekih 5 godina. Krenuo sam u cijelu pricu sa upisom na Master's, oslanjajuci se na funding rodbine koju imam u SAD-u, a koja se u zadnjem trenutku samo predomislila, tako da sam ostao nazalost bez toga. U svom tom prethodnom periodu sam odradio sve potrebno vezano za aplikaciju - polozio GRE sa ocjenom 319 (Q: 159, V: 157, A:3) i TOEFL sa ocjenom 106 (R: 27, L: 28, S: 24, W: 27), te odradio onu nostrifkaciju diplome sa WES agencijom koja se preporucuje od strane fakulteta, a na osnovu koje mi je undegraduate GPA za 4 zavrsene godine u Crnoj Gori: 3.8/4. S obzirom da sam sve to odradio, sad mi je iskreno malo bzv da odustanem od citave to price.
Sada, kapiram da su ovo prilicno korektni rezultati, da bih mogao uhvatiti neki RA i TA, ali me zanima sada, s obzirom da je ovo vec kraj februara - da li sam zakasnio za to, za ovu godinu? Ono sto sam mogao vidjeti po fakultetima, vecini je deadline za fall term za PHD studije decembar prethodne godine.
Ovo pitam iz razloga sto me zanima, da li vrijedi uopste pokusavati ove godine ili cekati narendu godinu ili eventualno spring term 2020 ako fakultet vrsi prijem za tada. Najveci problem mi je cimati ljude za preporuke, pa ako mislite da nema bas smisla sada to pokusavati, bolje mi je da onda to ostavim za narednu godinu, da ne bih cimao ljude bzv ako su mi vec sanse u ovom trenutku male za takvo nesto.

Ima li neke preporuke?
Inace sam drzavljanin CG i posjedujem jedino turisticku vizu.
Reply With Quote