Citat:
Prvobitno poslao korisnik Petar123
Nisam razocaran, sta sam ja video, svako ko je krocio u ameriku video je nesto sto velika vecina nece nikad u zivotu, ja sam ponosan na to da sam se sam snaso bez icije pomoci... Forum sam ceo okrenuo naopacke, ali sam tek sada resio da napisem nesto, bio je od velike pomoci, od samog popunjavanja ds obrasca,iskustava sa intervjua i lekarskih pregleda do toga da vidim kako izgleda ulazak u ameriku, apliciranje za socijalni broj i ostalo, ljudima koji pisu i dele iskustva hvala im do neba.
Posao manje vise, svestan sam da se mora krenuti od nule, ono sto nisam rekao je sledece, u americi cemo raditi i po 2 posla ako je potrebno, uglavnom neke nize kvalifikovane koji nam nece ostaviti mnogo slobodnog vremena za druge aktivnosi, tu pre svega mislim na dalji razvoj i usavrsavanje u oblastima koje nas interesuju. Bar je do neko moje vidjenje stvari. Jbg bolje placen posao kamion-nemam ja kicmu za to na zalost
Mozda sam i lupio glupost kad sam pisao prvi post, odreci se od zelene karte bi stvarno bilo glupo, makar cu jednom godisnje ulaziti u ameriku pa makar na 2 dana...
Razocaran sam malo u nase ljude koji se na kraju nisu nasli(doduse to sam i ocekivao nekako). Meni kum reko u super izvucen si, zavrsi to i dolazi, pogodite ko je nestao kada smo trebali da se dogovorimo kad da dodjem
Sve u svemu, hvala na poruci , voleo bih da cujem i druga iskustva...
Uran i tvojih poruka se secam, mislim da si veci pesimista od mene 
|
Kao sto ti je napisao covek u postu prethodno, sve se slazem...
Ljudi se iscimaju kad se sele iz mesta u mesto u Srbiji a kamoli drugi sistem, kontinent i sve ostalo u paketu.
Gledaj dobre strane, mlad si i imas vremena za mnogo toga, nemas obavezu recimo prema porodici ili detetu vec mozes lako menjati i mesto i poslove.
Sto se tvog kuma tice i iskustva sa nasim ljudima...svakako ces nailaziti na razocarenja jer mi od zemljaka ocekujemo prisan odnos automatski...ima tu i naseg kucnog vaspitanja i kulture ...
Ako zelis puno od zivota, gledaj da jednostavno moras i da iskusis puno toga, gledaj to kao nesto sto treba da te ojaca, ocvrsne i ucini skroz zrelim pa kad jednog dana dodje porodica, ne pokleknes kad izazovi naidju.
Ja sam dosao sa malim detetom, takodje sa dva fakulteta, sa ocekivanjem od obecanja i porodice i kuma takodje...
Da ti kazem odmah da sam se na svakoj strani opekao uglavnom, da upravo dok ti ovo pisem, kum nije zeleo da mi bude co signer za stan gde sam zeleo da smestim porodicu i da krenemo u boljem pravcu....sa izgovorima koji vredjaju inteligenciju, samo sam sve precutao i kao i uvek , nasao pomoc od ljudi od kojih nisam ocekivao to, neznanaca na neki nacin.
Ostaj otvorenog uma, ne pali mostove, pamti skolu koju mozes da prodjes a ako su neka razocarenja toliko bolna, izbaci te ljude iz svog vidokruga da te ne truju losom energijom.
I kod nas u Srbiji dolazi vreme rada dva ili tri posla...mi smo dugo bili ususkani od svetskih desavanja, mislim da ljudi jos nisu svesniskroz kakvo vreme nastupa i da nikako ne mozemo da izadjemo iz tog nok dauna gde mnogo njih masta o nekim mozda boljim vremenima.
Probaj da ti energiju drze pozitivni primeri i primerci, njima se okruzuj i vremenom ce se izgraditi krug prijatelja.