View Single Post
Staro 18.03.2019, 23:03
Lazar90's Avatar
Lazar90 Lazar90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.01.2019
YU lokacija: Belgrade
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Petar123 Prikaz poruke
Nisam razocaran, sta sam ja video, svako ko je krocio u ameriku video je nesto sto velika vecina nece nikad u zivotu, ja sam ponosan na to da sam se sam snaso bez icije pomoci... Forum sam ceo okrenuo naopacke, ali sam tek sada resio da napisem nesto, bio je od velike pomoci, od samog popunjavanja ds obrasca,iskustava sa intervjua i lekarskih pregleda do toga da vidim kako izgleda ulazak u ameriku, apliciranje za socijalni broj i ostalo, ljudima koji pisu i dele iskustva hvala im do neba.

Posao manje vise, svestan sam da se mora krenuti od nule, ono sto nisam rekao je sledece, u americi cemo raditi i po 2 posla ako je potrebno, uglavnom neke nize kvalifikovane koji nam nece ostaviti mnogo slobodnog vremena za druge aktivnosi, tu pre svega mislim na dalji razvoj i usavrsavanje u oblastima koje nas interesuju. Bar je do neko moje vidjenje stvari. Jbg bolje placen posao kamion-nemam ja kicmu za to na zalost

Mozda sam i lupio glupost kad sam pisao prvi post, odreci se od zelene karte bi stvarno bilo glupo, makar cu jednom godisnje ulaziti u ameriku pa makar na 2 dana...

Razocaran sam malo u nase ljude koji se na kraju nisu nasli(doduse to sam i ocekivao nekako). Meni kum reko u super izvucen si, zavrsi to i dolazi, pogodite ko je nestao kada smo trebali da se dogovorimo kad da dodjem

Sve u svemu, hvala na poruci , voleo bih da cujem i druga iskustva...

Uran i tvojih poruka se secam, mislim da si veci pesimista od mene

Drugar, botexag ti je dao jedan od "onih" saveta za ceo život! Nikada dupetom vrata ne zatvaraj...Sad si se već ohladio i naravno da ćeš zadržati svoju GC.
*Imaš 22 godine
*Na par isipita od završetka studija
*Poseduješ USA GC.
*Nemaš decu (možemo se složiti da je u ovoj situaciji, ovo ipak prednost)

Sedi još malo pa razmisli o ovim stvarima i kakva životna prilika je pred tobom. Zašto misliš da si "bacio" 4 godine života studirajući ako imaš dobru priliku da ga završiš? Zar ne možeš da se doškoluješ u USA i da ti priznaju tvoj fakultet ?

Što se tiče razočarenja u ljude. Spremi se na to, mlad si i tek je počelo i pokušaj da od toga očvrsneš i okreneš situaciju u svoju korist! Ne bih da ti rušim iluzije o životu ali upravo to je život, on je surov i nemoj mnogo očekivati od drugih pa ni od najbližih, ni od sestre ni od brata, ni od majke i oca u tvojim godinama već se bori sam kroz život pa kasnije i sa svojom porodicom, a svaka pomoć sa strane će biti samo bonus i dobro će doći, ali najbolje ti je da svoja očekivanja za pomoć od drugih u startu postaviš na minimum i da se u to ne uzdaš mnogo nego da pronalaziš svoj put i načine za uspeh.
Ej pa ima neko ovde na forumu i super potpis i vodi se time:

"Lift koji vodi do uspeha je u kvaru, ali stepenice su uvek dostupne!"

Pesimizam hitno menjaj za mešavinu realizma i optimizma i nema zime za tebe.
Ajdre srećno!
Reply With Quote