Kada sam isao da polazem, sto se tice Severne Karoline, kao sto sam vec pisao moze da se izvadi vozacka i bez SSNa i plasticne zelene karte.
Radi se odmah kao ocni pregled, citanje sa masine brojeva, odma se fotka i uzimaju licni podaci, odradi se test znakova isto na masini na kojoj se radi i ocni (ko mikroskop dvogled izgleda) i onda se polazu testovi. 25 pitanja, sa 20 se prolazi. Ako se odgovori na 20 tacno, tu se test zaustavlja, ne mora da se odgovori na sva pitanja. Ukoliko se ne zna neko pitanje moze da se preskoci, alii na kraju ce i ono doci na red ukoliko se ne odgovori prethodno tacno na 20.
Nakon sto se polozi test odmah se ide na voznju, prvo udjes u kola, ispitivac proverava da l sve radi na automobilu, kreces u voznju, i onda posle odredjenog vremena ima 3 point turn, voznja u rikverc, voznja napred i naglo zaustavljanje.
Ja sam pao na ovom testu jer nisam znao za pravilo da kada se zaustavim na stop potpuno i onda izadjem dva metra da proverim da li je cisto da moram opet potpuno da se zaustavim pre nego sto skrenem. Ja sam se zaustavljao na stop ali nakon znaka sam usporeno kretao ukoliko je cista situacija. Druga stvar je bila kao sto ne vozim uz desnu ivicu kolovoza potpuno.
Nakon testa vraca se u kancelariju i tu se saopstavaju rezultati i objasnjava sta je problem u voznji. Ponovni test sto se tice i pismenog i umenog dela moze da se radi nakon nedelju dana i besplatno je polaganje dokle god se ne polozi. Testovi pisemni ukoliko se poloze vaze nakon sto se padne voznja.
Ja sam uzeo nakon toga learner permit, sto je kao probla vozacka dozvola i omogucava ti da vozis bez ikakvih ogranicenja ukoliko imas nekog pored sebe koji ima vozacku vazecu. Traje 18 meseci, i moze u bilo kom trenutku da se ide da se polaze.Cena je 20$. Potpuna glupost da mozes sam da vozis samo ako imas nekog pored sebe a vamo ne mozes da prodjes.
Mada s obzirom da pre toga nikad nisam vozio nije ni cudo sto sam roknuo.