Citat:
Prvobitno poslao korisnik xeg
A dal' se u Americi moze ziveti bez kredita?
Za sta bi mi trebao kredit ako za kola imam a za normalan zivot uspevam da zaradjujem. Kucu ne zelim da kupujem na kredit vec npr. skupljam godinama i onda kesiram sve. Prednosti i mane ovakvog razmisljanja i mozda funkcionisanja?
Do sada nikada nisam hteo cekove (da ih ne bih pustao na odlozeno), dozvoljene minuse i kreditne kartice (samo debitne). Dal' je tako moguce ziveti i u States, ne vidim zasto ne bi bilo?
|
Poenta je imati kreditnu istoriju e sada imas nekoliko grupa vezanih za credit score no credit risk, medium credit risk, hi credit risk i no credit history ... npr ako nemas karticu kreditnu ti nikada ne mozes preci iz grupe "medium credit risk" u no credit risk, a samim time ne mozes npr. ne mozes dobiti kredit kada ti treba za neshto ... npr kucu ili kola. Upoznala sam ljude ovde koji zaradjuju vise od milion godisnje... i u zivotu nisu imali kreditnu karticu... kada su pokusali da konkurisu za kredit za npr. poslovni prostor nisu mogli to da dobiju jer su "medium credit risk". Imas naravno caka kako i to da zaobidjes... uzmesh "kredit" ali ga otplacujes svaki mesec na vreme... cito da bi izgradio svoj kredit skor ... koji trenutno treba da ti je preko 600 FICO poena.
Znaci nije u pitanju sta ti hoces ... mislim ja u zivotu nisam zajmila novac a kamoli dizala kredit... a sada ovde morash to fiktivno da radish da bi ti se stvorilo to neshto shto se zove credit history. Pazi cak i kada hoces da iznajmis stan u nekom boljem kraju moras da prilozis credit history.