View Single Post
Staro 16.05.2019, 18:36
uran's Avatar
uran uran je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 21.04.2018
US lokacija: Northwest Pacific
YU lokacija: Tel Aviv, Israel
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Jelena1984 Prikaz poruke
Hvala uran
Mozda se mi ipak usudimo da odemo tamo iako nam prijatelji preporucuju da to ne radimo
posto smo vec utvrdili da muz kao nosilac moze da udje pre vas, a vi posle i posto znamo da ce te od izdavanja vize imati oko 5 meseci da se pojavite u USA da kazem neko moje misljenje zasto ne treba da idete zajedno...

na temi o SSN citao sam kako su ljudi imali problema i kasnio im SSN i jos nisu mogli da pocnu da rade samo na osnovu GC vec je poslodavac insistirao na SSN.

Dakle to je vec jedna komplikacija. Drugo, posao. Muz krene da radi i pojave se komplikacije, ne zadovolji, firma propadne ili pak upadne u neko ludo drustvo koje menja staff kao carape. Ili recimo dodje u SD, a iskrsne mu ponuda za super posao u Phoenixu. Kako svi da odete tamo ? Ili mu obecaju dodji ceka te posao on se pojavi ono nista. Veruj mi u Americi nikoga ne boli uvo ni za koga.

Trece, nije to bas tako vi dodjete i nadjete stan i voila. Ko ce vam iznajmiti stan bez kreditne istorije i koji su uslovi ? Mozda ce traziti kreditnu istoriju, preporuku. Mozda nece, ali kakav ce to kvart biti ? Gde ce vam deca rasti. Nije Amerika Srbija gde su manje svi prosek. Ovde ima kvartova gde normalan covek ne bi ni krocio a kamoli ostavio zenu sa dvoje male dece. A ima i super kvartova i daycare ali to kosta, a vi nemate para.

Pusti lepo muza, nece ga pojesti u Americi, neka ode na miru sam da bude pokretan, da ne mora da misli gde ste vi da li dete ima proliv, temperaturu, sta je sa vama, da se malo stabilizuje na poslu uklopi, da ga zavoli sef, zivi mozda sa narodom da bi pristedeo $$$, da lako moze da promeni grad ako iskrsne bolje prilika, resi posao i stan i ti posle dodjes ko carica sa decom na gotovo.