Poz svima,
nama je stiglo drugo pismo 01.11......i razgovor je zakazan za 18.12 u 8.30 verovatno kao i svima koji dobiju drugo pismo...
Posto sam u situacij da idem sa porodicom samo da podelim svoja saznanja za bebe...ja imam klinca upisanoga u svoj pasosh..
zvali smo ambasadu i ljubazni gospodin nam je rekao da dete moze biti upisano u jedan od pasosha ali iz tehnickih razloga je pogodnije da ima svoj pasosh ( u slucaju da u dogledno vreme neko od roditelja putuje i treba da vodi dete...) ..e sada nase dete ima 1 god i 8 meseci dakle isto beba..pa smo se raspitali u MUPu za pasosh maloletne osobe..tacnije prvo sam otisao na sajt MUPa i video sta treba ( dve slike za pasosh, rodni list, drzavljanstvo , prijava adrese za dete - onaj mali papiric/isecak i vash pasosh u koji je upisan, popunjen obrazac zahteva za izdavanje pasosha i uplatnice na cini mi se 420 450 din ) ...pa sam otisao u policiju na opstini gde smo prijavljeni i oni mi rekose sve isto i potvrdise da tako malo dete moze imati svoj pasosh.
nadam se da je pomoglo...sada ako moze neko meni da pomogne ? da li treba imati vencani list u dva primerka za svakog supruznika po jedan i dva prevoda ??? Da li se izvod iz banke moze dobiti na engleskom ili se i on prevodi ??
hvala i srecno svima
Zlatan
|