Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nutelyca
Da sumiramo.. Država se popunjava na 3 mesta u prijavi.
1. DRŽAVA U KOJOJ SI ROĐEN - Koristi se sadašnje ime države u kojoj si rođen ( Country where you were born – Use the name of the country currently used for the place where you were born.)
2. DRŽAVA PODOBNA ZA DV PROGRAM - Ovde u 99% slučajeva popunjavate istu državu u kojoj ste i rođeni, sa sadašnjim nazivom te države. Samo u određenim slučajevima ova država može da se razlikuje od države rođenja, ali da ne bih komplikovala, o tome više možete pročitati u uputstvu. ( Country of eligibility for the DV program – Your country of eligibility will normally be the same as your country of birth. Your country of eligibility is not related to where you live or your nationality, if it is different from your country of birth. If you were born in a country that is not eligible, please review the Frequently Asked Questions to see if there is another way you may be eligible.)
3. DRŽAVA U KOJOJ TRENUTNO ŽIVIŠ - Ovo je država u kojoj ste prijavljeni, ne mora biti podobna za DV program. Znači bilo koja država u kojoj se trenutno nalazite, to može biti i USA ako ste tamo. ( Country where you live today.)
DRŽAVE PODOBNE ZA DV PROGRAM
1) Srbija
2) Bosna i Hercegovina
3) Makedonija
4) Hrvatska
5) Crna Gora
6) Kosovo
....... naravno ima ih još, ali je ovo ono što nas najviše interesuje 
|
Ok, ovo je deo koji me zbunjuje koliko god jednostavno da izgleda i razlicito sam ga popunjavala u zadnjih par godina.
Rodjena u Bosni, ali niti imam njihova dokumenta niti sam tamo zivela. Oduvek zivim u Cg i ta dokumenta imam.
Sta bi ti odabrao?
Jos jedna stvar.. Mislim da prvi put sada vidim ovaj deo o tome da se treba koristiti sadasnji naziv drzave. Da li je ovo citat sa oficijelnog sajta? Cini mi se da sam ranije koristila stari naziv.