View Single Post
Staro 18.10.2019, 04:51
Lucky2019's Avatar
Lucky2019 Lucky2019 je offline
Drug član

Datum prijave: 15.05.2018
US lokacija: Miami
Nepromenjeno

Posto sam u temi "Ulazak u SAD" opisao svoj prvi ulazak i "muku" koju sam prosao na aerodromu, situacija sa ssn-om je bila krajnje bolja i to sam brzo zavrsio.
Otisao u social security administration, sacekao svoj red, sluzbenica me je pitala da li sam vec popunio zahtev za ssn, rekao sam da nisam i dala mi je da popunim bukvalno samo neke osnovne stvari, trazila mi neki ID (imao sam pasos, internacionalni izvod, licnu i dozvolu) od toga mi je samo uzela pasos i otkucala tamo nekih 15ak minuta sta treba dala mi potvrdu da ce mi stici za 7-10 dana i to je to.
Sa tom potvrdom sam otisao u Bank of America da otvorim tekuci, tamo su me naravno sacekali kao da se znamo, sa bog zna kakvim pozdravima (opet je bolje i to nego kada vas docekaju istripovane salteruse kao sto je situacija u vecini banaka i institucija kod nas). Uz potvrdu da ce mi ssn stici ubrzo i pasos i licnu kartu(ili dozvolu srpsku) ne znam ni ja tacno otvoren mi je racun sa 4,95$ fiksne naknade na mesecnom nivou (nebitno da li imam preko 1500$ ili manje) i nakon procedure pomenuo sam mu da cu kasnije aplicirati za secured credit card gde mi je on rekao "Hoces sad to da uradimo?" na sta sam ja pristao, depozit 300$ na 12 meseci. Lakse mi je bilo da sve to zavrsim tu odmah i da ne trazim nikakve opcije vise. Samo jos treba da odem sa ssn-om da ga povezu na racun i to je to. Eto, to je neko moje iskustvo od danas u Juznoj Floridi..
Interview - 9. jul
Oktobar '19 - SunshineState
Reply With Quote